Brownie z nutellą
Ciasto, o którym nigdy nie zapomnicie 🍫🍫🍫 I na tym zdaniu mogłabym poprzestać, ponieważ idealnie oddaje moje odczucia! Jeśli jesteście uzależnieni od smaku dobrego brownie, nie możecie przejść obojętnie obok tego wypieku!
Przepis na brownie z nutellą na nowo pisze definicję określenia "intensywnie czekoladowe" 😁 Ciasto z dodatkiem dobrej, ciemnej czekolady i sporej porcji nutelli. Sekret udanego brownie tkwi między innymi w czasie pieczenia - może wydawać się niedopieczone, ale absolutnie nie wydłużajcie czasu w piekarniku. Tylko wtedy będzie miało idealną, wilgotną konsystencję 🥰
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch, Kerrygold, Mąka Polka oraz Barry Callebaut.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Brownie z nutellą:
-
Krok 1
Formę o wymiarach 18 cm x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Ubij jajka z cukrem i szczyptą soli.
-
Krok 3
Rozpuść czekoladę z masłem.
-
Krok 4
Wymieszaj razem mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.
-
Krok 5
Wymieszane suche składniki dodaj do ubitych jajek i krótko zmiksuj. Dodaj rozpuszczoną czekoladę z masłem i wymieszaj.
-
Krok 6
Połowę czekoladowej masy przełóż do formy, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia.
-
Krok 7
Nutellę delikatnie rozpuść, żeby zrobiła się bardziej lejąca, a następnie rozsmaruj ją delikatnie na cieście.
-
Krok 8
Przelej drugą część ciasta czekoladowego i delikatnie wyrównaj.
-
Krok 9
Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez około 25 minut. Pozostaw do wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/brownie-i-blondie/brownie-z-nutella |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze