1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Brownie i blondie
  4. Brownie z pomarańczą

Brownie z pomarańczą

brownie z pomarańczą na paterze i na talerzyku, pomarańcze w tle - wszystkiego słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Brownie z pomarańczą 🍊🍊 to sprawdzony sposób na szybkie i pyszne ciasto. Ciasto jest wilgotne i przyjemnie czekoladowe. :) Dodatek pomarańczy nadaje mu oryginalnego, cytrusowego smaku. Serdecznie zapraszam po przepis! :)

Jeśli soczysty smak pomrańaczy to za mało, wypróbuj przepis na brownie z nutą pomarańczy i kremem karmelowym! Smacznego :)

 

 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie brownie z pomarańczą:

  • Krok 1

    Formę o wymiarach 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180°C

  • Krok 2

    Pomarańczę dokładnie umyj, skórkę sparz wrzątkiem i zetrzyj na tarce na małych oczkach.

  • Krok 3

    Czekoladę z masłem umieść w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do przestygnięcia.

  • Krok 4

    Do osobnej miski przesiej kakao i mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier i cukier wanilinowy oraz skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszaj i połącz z rozpuszczoną czekoladą z masłem. 

  • Może się przydać

    Sitko z drewnianą rączką w stylu Retro o średnicy 10 cm i długości 24 cm od Dr. Oetkera. Idealne do przesiewania mąki, cukru pudru czy kakao.

    Może się przydać
  • Krok 5

    Następnie wbijaj kolejno jajka i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

  • Krok 6

    Czekoladową masę przelej do formy i wstaw do piekarnika na 25 minut. Po upieczeniu przestudź i wstaw do lodówki do schłodzenia.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/brownie-i-blondie/brownie-z-pomarancza

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej