Brownie z pomarańczą
Brownie z pomarańczą 🍊🍊 to sprawdzony sposób na szybkie i pyszne ciasto. Ciasto jest wilgotne i przyjemnie czekoladowe. :) Dodatek pomarańczy nadaje mu oryginalnego, cytrusowego smaku. Serdecznie zapraszam po przepis! :)
Jeśli soczysty smak pomrańaczy to za mało, wypróbuj przepis na brownie z nutą pomarańczy i kremem karmelowym! Smacznego :)
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie brownie z pomarańczą:
-
Krok 1
Formę o wymiarach 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180°C
-
Krok 2
Pomarańczę dokładnie umyj, skórkę sparz wrzątkiem i zetrzyj na tarce na małych oczkach.
-
Krok 3
Czekoladę z masłem umieść w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do przestygnięcia.
-
Krok 4
Do osobnej miski przesiej kakao i mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier i cukier wanilinowy oraz skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszaj i połącz z rozpuszczoną czekoladą z masłem.
-
Może się przydać
Sitko z drewnianą rączką w stylu Retro o średnicy 10 cm i długości 24 cm od Dr. Oetkera. Idealne do przesiewania mąki, cukru pudru czy kakao.
-
Krok 5
Następnie wbijaj kolejno jajka i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
-
Krok 6
Czekoladową masę przelej do formy i wstaw do piekarnika na 25 minut. Po upieczeniu przestudź i wstaw do lodówki do schłodzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/brownie-i-blondie/brownie-z-pomarancza |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze