Bułeczki z ciasta francuskiego z jabłkami
Jesienią zdecydowanie królują jabłka i orzechy, a z ich połączonej mocy powstały genialne bułeczki z ciasta francuskiego 🌰🍎Idealne jako deser i słodka przekąska "do kawy", ale uwielbiane także przez dzieci jako drugie śniadanie do szkoły czy na wycieczkę.
Przepis na bułeczki z ciasta francuskiego z jabłkami to zaledwie chwila przygotowań - jeśli posiadacie malakser, całą robotę zrobi za Was - orzechy wystarczy rozdrobnić na małe kawałki, a jabłka zetrzeć na tarce. Masę zawijamy w arkusze ciasta francuskiego (gotowiec ze sklepu będzie ok!) i zawijamy słodkie supełki. Chwila w piekarniku, i gotowe!
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Bakal oraz Bosch.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Bułeczki z ciasta francuskiego
-
Krok 1
Orzechy włoskie posiekaj na drobne kawałki.
-
Krok 2
Jabłka zetrzyj na małych oczkach, wymieszaj z posiekanymi orzechami.
-
Krok 3
Na blacie rozwiń arkusz ciasta francuskiego (ogrzanego chwilę wcześniej po wyciągnięciu z lodówki).
-
Krok 4
Na rozwinięty arkusz wyłóż równomiernie nadzienie jabłkowe i przykryj drugim kawałkiem ciasta francuskiego.
-
Krok 5
Ostrym nożem pokrój na 12 równych kawałków.
-
Krok 6
Bułeczki zwijaj tworząc supeł z pasków. Posmaruj przed pieczeniem rozmąconym jajkiem z wodą. Piecz w 190˚C około 35 minut do uzyskania złotego koloru
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasta-francuskie-i-polfrancuskie/buleczki-z-ciasta-francuskiego-z-jablkami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze