1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Ciasta z owocami
  4. Ciasto z bor贸wkami

Ciasto z bor贸wkami

kawalek-ciasta-z-borowkami-i-kruszonka-na-talerzyku
kawalek-ciasta-z-borowkami-i-kruszonka-na-talerzyku
Marta - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Jagody powoli ust臋puj膮 miejsca borówkom, które tak samo dobrze sprawdz膮 si臋 jako dodatek do ciast i deserów. Ich przewag膮 jest to, 偶e dost臋pn臋 s膮 przez ca艂y rok - a to oznacza, 偶e pyszne ciasto z borówkami mo偶ecie przygotowa膰 kiedy tylko najdzie Was ochota na co艣 s艂odkiego!馃珢

Ciasto jest niezwykle wilgotne i idealnie zachowuje 艣wie偶o艣膰 - a to wszystko dzi臋ki dodatkowi jogurtu. Ciasto z borówkami zdecydowanie zas艂uguje na spor膮 ilo艣c ma艣lanej, pachn膮cej wanili膮 kruszonki馃樆 i odrobin臋 p艂atków migda艂ów, które podczas pieczenia apetycznie si臋 zarumieni膮馃挏

 

Przepis powsta艂 w ramach wspó艂pracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, M膮ka Polka, Bosch,  oraz Bakal.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Jogurtowe ciasto z bor贸wkami:

  • Krok 1

    Spód prostok膮tnej formy o wymiarach 25 cm x 38 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia. Boki wysmaruj mas艂em.

    Forma wy艂o偶ona papierem do pieczenia.
  • Krok 2

    Do misy miksera wsyp m膮k臋, dodaj cukier, cukier z wanili膮 oraz zimne mas艂o pokrojone w kostk臋. Zagnie膰 szybko na kruszonk臋. Wstaw j膮 do lodówki na czas przygotowania pozosta艂ej cz臋艣ci ciasta jogurtowego.

     
    Sk艂adniki na kruszonk臋 na blacie.
  • Krok 3

    Zmiksuj razem jogurt, jajka, cukier oraz cukier wanilinowy.

    Na blacie kuchennym jajka, cukier z wanili膮, cukier oraz jogurt.
  • Krok 4

    Przesiej m膮k臋 i wymieszaj j膮 z proszkiem do pieczenia oraz sol膮. Dodaj suche sk艂adniki do masy jogurtowej i krótko zmiksuj. 

    W misie m膮ka, obok opakowanie proszku do pieczenia.
  • Krok 5

    Nast臋pnie miksuj wlewaj膮c stopniowo olej.

    Olej w szklance. Obok w misie surowe ciasto.
  • Krok 6

    Ciasto przelej do przygotowanej wcze艣niej formy i wyrównaj. U艂ó偶 owoce.

    Forma wy艂o偶ona papierem do pieczenia. Obok w miseczce bor贸wki i ciasto jogurtowe w misie.
  • Krok 7

    Posyp kruszonk膮 i p艂atkami migda艂ów.

    Ciasto prze艂o偶one do formy i posypane bor贸wkami. Obok kruszonka i p艂atki migda艂贸w w opakowaniu.
  • Krok 8

    Ciasto piecz przez oko艂o 60 minut w temperaturze 170°C w trybie góra-dó艂.

    Upieczone ciasto jogurtowe z bor贸wkami i kruszonk膮.
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasta-z-owocami/ciasto-z-borowkami

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej