Ciasto z bor贸wkami
Jagody powoli ust臋puj膮 miejsca borówkom, które tak samo dobrze sprawdz膮 si臋 jako dodatek do ciast i deserów. Ich przewag膮 jest to, 偶e dost臋pn臋 s膮 przez ca艂y rok - a to oznacza, 偶e pyszne ciasto z borówkami mo偶ecie przygotowa膰 kiedy tylko najdzie Was ochota na co艣 s艂odkiego!馃珢
Ciasto jest niezwykle wilgotne i idealnie zachowuje 艣wie偶o艣膰 - a to wszystko dzi臋ki dodatkowi jogurtu. Ciasto z borówkami zdecydowanie zas艂uguje na spor膮 ilo艣c ma艣lanej, pachn膮cej wanili膮 kruszonki馃樆 i odrobin臋 p艂atków migda艂ów, które podczas pieczenia apetycznie si臋 zarumieni膮馃挏
Przepis powsta艂 w ramach wspó艂pracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, M膮ka Polka, Bosch, oraz Bakal.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Jogurtowe ciasto z bor贸wkami:
-
Krok 1
Spód prostok膮tnej formy o wymiarach 25 cm x 38 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia. Boki wysmaruj mas艂em.
-
Krok 2
Do misy miksera wsyp m膮k臋, dodaj cukier, cukier z wanili膮 oraz zimne mas艂o pokrojone w kostk臋. Zagnie膰 szybko na kruszonk臋. Wstaw j膮 do lodówki na czas przygotowania pozosta艂ej cz臋艣ci ciasta jogurtowego.
-
Krok 3
Zmiksuj razem jogurt, jajka, cukier oraz cukier wanilinowy.
-
Krok 4
Przesiej m膮k臋 i wymieszaj j膮 z proszkiem do pieczenia oraz sol膮. Dodaj suche sk艂adniki do masy jogurtowej i krótko zmiksuj.
-
Krok 5
Nast臋pnie miksuj wlewaj膮c stopniowo olej.
-
Krok 6
Ciasto przelej do przygotowanej wcze艣niej formy i wyrównaj. U艂ó偶 owoce.
-
Krok 7
Posyp kruszonk膮 i p艂atkami migda艂ów.
-
Krok 8
Ciasto piecz przez oko艂o 60 minut w temperaturze 170°C w trybie góra-dó艂.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasta-z-owocami/ciasto-z-borowkami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze