Ciasto ucierane z truskawkami
Jak co roku tylko czekam na ten moment, kiedy pojawią się nasze polskie truskawki i zaraz obmyślam, jakie ciasta z ich wykorzystaniem mogłabym przygotować🍓🍓🍓
Tym razem padło na klasykę, czyli ciasto ucierane z truskawkami. Warto wcześniej przygotować kruszonkę i odłożyć ją do lodówki - mocno schłodzona, po upieczeniu będzie przyjemnie chrupać 😉
Ucierane ciasto z truskawkami to szybki i prosty sposób na pyszny deser! Koniecznie wypróbuj mój przepis!
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch, Kerrygold oraz Mąka Polka.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Kruszonka
-
Krok 1
Mąkę, zimne masło i cukier zagnieć na kruszonkę i odstaw do lodówki na czas przygotowania ciasta.
Ucierane ciasto z truskawkami
-
Krok 2
Miękkie masło z cukrem utrzyj na lekką i puszystą masę.
-
Krok 3
Do utartego masła wmiksuj jajka oraz mąkę z proszkiem do pieczenia.
-
Krok 4
Ciasto przełóż do formy o wymiarach 22 x 33 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
-
Krok 5
Na ciasto wyłóż pokrojone kawałki truskawk i kruszonkę.
-
Krok 6
Piecz w 170°C około 50 minut.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasta-z-owocami/ciasto-ucierane-z-truskawkami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze