Szybkie ciasto na maślance z owocami
Jeśli w lipcu rozpoczynacie swój wakacyjny urlop, dobrze jest uczcić ten fakt porządną porcją dobrego ciasta 🍰Które będzie idealne na tę okazję? Szybkie, aby nie tracić cennego, letniego czasu!☀️🏖️
Szybkie ciasto na maślance z owocami 🍒🫐łączy w sobie kwaskowatość porzeczki ze słodyczą chrupiącej, maślanej kruszonki. Czego chcieć więcej? Chyba tylko odrobiny twarogu, który będzie wisienką na torcie i sprawi, że ciasto pozostanie przyjemnie wilgotne 😊
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch, Kerrygold oraz Bakal.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Kruszonka:
-
Krok 1
Mąkę, cukier i pokrojone w kostkę masło umieść w misie i zagnieć na kruszonkę.
-
Krok 2
Kruszonkę odstaw ją do lodówki. Piekarnik nagrzej do 180°C. Formę o wymiarach 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Ciasto z maślanką:
-
Krok 3
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszaj.
-
Krok 4
Jajka krótko rozmieszaj za pomocą miksera. Dodaj maślankę i masło.
-
Krok 5
Mokre składniki wlej do suchych i krótko zmiksuj tylko do połączenia składników.
-
Krok 6
Ciasto przełóż do formy wyłożnej papierem do pieczenia.
-
Krok 7
Za pomocą łyżeczki nakładaj małe kleksy twarogu. Umyte porzeczki oprósz delikatnie mąką i ułóż je na cieście.
-
Krok 8
Schłodzoną kruszonką posyp ciasto. Na wierzch dodaj płatki migdałów.
-
Krok 9
Piecz przez około 40-45 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasta-z-owocami/szybkie-ciasto-na-maslance-z-owocami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze