Ciasteczka kajmakowe z czekoladą
Do połaczenia kajmaku z czekoladą chyba nie trzeba nikogo namawiać 😃 Pachnące kajmakiem ciasteczka to słodycz, której trudno sobie odmówić. Przygotujesz je w kilka chwil, są więc idealnym pomysłem na szybką, słodką przekąskę w ciągu dnia 🍫
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie ciasteczek kajmakowych z czekoladą:
-
Krok 1
Masło, kajmak i cukier umieść w misce i zmiksuj na jednolitą masę. Laskę wanilii rozetnij wzdłuż, wyskrob z niej ziarenka i dodaj do masy. Następnie dodaj mąkę i zmiksuj.
-
Krok 2
Piekarnik nagrzej do temperatury 190°C. Dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Natalia poleca
Blacha marki Wilton przeznaczona do pieczenia ciasteczek znacznie ułatwia sprawę! Wykonana jest z wysokiej jakości blachy, dzięki której ciasteczka nie przywierają do niej i są równomiernie wypieczone.
-
Krok 3
Z ciasta ulep niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego). Poukładaj je na blasze i każdą spłaszcz dłonią. Następnie we wszystkie wetknij kawałki czekolady.
-
Krok 4
Blachę z ciasteczkami wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 13 minut. Po upieczeniu wystudź na kratce.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasteczka/ciasteczka-kajmakowe-z-czekolada |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze