Kruche paluchy Baby Jagi
Kruche paluchy Baby Jagi. Mam dla Was pyszną "straszną" przekąskę, która z pewnością idealnie wpisze się w klimat Halloween. Paluchy są ze słodkiego kruchego ciasta o migdałowym aromacie, a "paznokcie" z migdałów. Paluchy są bardzo proste w przygotowaniu, więc śmiało możesz zaprosić dzieci do wspólnego pieczenia. Kto z was skusi się na taki halloweenowy przepis? 🎃
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie kruchych paluchów Baby Jagi:
-
Krok 1
Do miski wsyp wszystkie suche składniki, a następnie dodaj masło, ekstrakt migdałowy i jajko i zagnieć na jednolite ciasto.
-
Ekstrakt naturalny Migdał z Maroka Dr. Oetker
Naturalny i intensywny ekstrakt z migdałów świetnie sprawdzi się do aromatyzowania ciast, deserów, sosów i napojów. Nie zawiera alkoholu!
-
Krok 2
Ciasto owiń w folię spożywczą i wstaw na około 30 minut do lodówki do schłodzenia.
-
Krok 3
Migdały zalej gorącą wodą i odstaw do przestudzenia, a następnie obierz je ze skórki.
-
Krok 4
Ze schłodzonego ciasta odkrój mały kawałek, zrób z niego wałeczek i podziel go na kawałki o długości 7 - 8 cm. W każdy kawałek wetknij migdał, a nożem zrób cienkie paski na cieście.
-
Krok 5
Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej w odstępach paluchy z ciasta. Wstaw piekarnika i piecz około 10 - 12 minut. Po upieczeniu odstaw do przestudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasteczka/kruche-paluchy-baby-jagi |
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
Komentarze