1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Kruche paluchy Baby Jagi

Kruche paluchy Baby Jagi

Kruche paluchy Baby Jagi - Wszystkiego Słodkiego
Kruche paluchy Baby Jagi - Wszystkiego Słodkiego
Zespół Wszystkiego Słodkiego - zdjęcie profilowe
Zespół Wszystkiego Słodkiego Autor Zaktualizowano:
5/5 3 oceny

Kruche paluchy Baby Jagi. Mam dla Was pyszną "straszną" przekąskę, która z pewnością idealnie wpisze się w klimat Halloween. Paluchy są ze słodkiego kruchego ciasta o migdałowym aromacie, a "paznokcie" z migdałów. Paluchy są bardzo proste w przygotowaniu, więc śmiało możesz zaprosić dzieci do wspólnego pieczenia. Kto z was skusi się na taki halloweenowy przepis? 🎃


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie kruchych paluchów Baby Jagi:

  • Krok 1

    Do miski wsyp wszystkie suche składniki, a następnie dodaj masło, ekstrakt migdałowy i jajko i zagnieć na jednolite ciasto.

  • Ekstrakt naturalny Migdał z Maroka Dr. Oetker

    Naturalny i intensywny ekstrakt z migdałów świetnie sprawdzi się do aromatyzowania ciast, deserów, sosów i napojów. Nie zawiera alkoholu!

    Ekstrakt naturalny Migdał z Maroka Dr. Oetker
  • Krok 2

    Ciasto owiń w folię spożywczą i wstaw na około 30 minut do lodówki do schłodzenia.

  • Krok 3

    Migdały zalej gorącą wodą i odstaw do przestudzenia, a następnie obierz je ze skórki.

  • Krok 4

    Ze schłodzonego ciasta odkrój mały kawałek, zrób z niego wałeczek i podziel go na kawałki o długości 7 - 8 cm. W każdy kawałek wetknij migdał, a nożem zrób cienkie paski na cieście.

  • Krok 5

    Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej w odstępach paluchy z ciasta. Wstaw piekarnika i piecz około 10 - 12 minut. Po upieczeniu odstaw do przestudzenia.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasteczka/kruche-paluchy-baby-jagi

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej