1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Popękane imbirowe ciasteczka

Popękane imbirowe ciasteczka

Popękane imbirowe ciasteczka na talerzyku - Wszystkiego Słodkiego
Popękane imbirowe ciasteczka na talerzyku - Wszystkiego Słodkiego
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Imbirowe ciasteczka są kruche, delikatne, wzbogacone o smaki i aromaty, które kojarzą mi się ze świętami Bożego Narodzenia. Imbir, goździki, cynamon i syrop klonowy... Po prostu pycha! Koniecznie wypróbuj ten łatwy i sprawdzony przepis na imbirowe ciasteczka!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie imbirowych ciasteczek:

  • Krok 1

    Wymieszaj mąkę, cukier brązowy, sodę, cynamon, imbir, goździki i sól.

    mąka, cukier brązowy, soda, cynamon, imbir, goździki i sól w miseczkach
  • Krok 2

    Dodaj kawałki masła i zagnieć.

    mieszanka z mąki i masło
  • Krok 3

    Stopniowo dodawaj syrop klonowy i mleko.

    syrop klonowy i mleko w miseczkach
  • Krok 4

    Dobrze zagnieć, a następnie wstaw ciasto do lodówki do schłodzenia na minimum godzinę.

    zagniecione ciasto
  • Krok 5

    Utwórz z ciasta ok. 40 kulek, obtocz je w cukrze pudrze, a następnie ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie spłaszcz ręką. Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 12 minut.

    kulki ciasta obtoczone w cukrze pudrze
  • Marta poleca

    Kratka do studzenia ciast i ciasteczek marki Wilton. Możesz na niej również dekorować swoje wypieki.

    Marta poleca
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasteczka/popekane-imbirowe-ciasteczka

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej