Popękane imbirowe ciasteczka
Imbirowe ciasteczka są kruche, delikatne, wzbogacone o smaki i aromaty, które kojarzą mi się ze świętami Bożego Narodzenia. Imbir, goździki, cynamon i syrop klonowy... Po prostu pycha! Koniecznie wypróbuj ten łatwy i sprawdzony przepis na imbirowe ciasteczka!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie imbirowych ciasteczek:
-
Krok 1
Wymieszaj mąkę, cukier brązowy, sodę, cynamon, imbir, goździki i sól.
-
Krok 2
Dodaj kawałki masła i zagnieć.
-
Krok 3
Stopniowo dodawaj syrop klonowy i mleko.
-
Krok 4
Dobrze zagnieć, a następnie wstaw ciasto do lodówki do schłodzenia na minimum godzinę.
-
Krok 5
Utwórz z ciasta ok. 40 kulek, obtocz je w cukrze pudrze, a następnie ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie spłaszcz ręką. Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 12 minut.
-
Marta poleca
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek marki Wilton. Możesz na niej również dekorować swoje wypieki.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasteczka/popekane-imbirowe-ciasteczka |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze