Świąteczne tiramisu
Gwiazdkowe pyszności last minute, czyli co słodkiego przygotować w kilkanaście minut i to bez odpalania piekarnika? Świąteczne tiramisu będzie doskonałym wyborem!
Klasyczne, włoskie biszkopty nasączyłam w aromatycznym espresso z dodatkiem korzennej przyprawy - ten zapach uzależnia! Krem na bazie mascarpone i prawdziwe, intensywne w smaku kakao🎄
Świąteczne tiramisu polecam szczególnie w pierwszy i drugi dzień Świąt - po wigilijnym ucztowaniu mile Was utuli kawowo-korzennym aromatem!
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker oraz Bosch.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Tiramisu krem
-
Krok 1
Mascarpone przełóż do miski, przelej śmietankę, cukier puder przesiej przez sitko.
Przekładanie tiramisu
-
Krok 2
Do gorącej kawy wsyp przyprawę korzenną, ewentalnie likier lub wino.
-
Krok 3
Krem ubij na sztywno z dodatkiem cukrów.
-
Krok 4
Biszkopty nasączaj w kawie i ułóż na dnie naczynia - moje o wymiarach 18 x 27 cm.
-
Krok 5
Posyp przesianym kakao.
-
Krok 6
Na biszkopty wyłóż połowę kremu.
-
Krok 7
Ułóż kolejną warstwę nasączonych biszkoptów i posyp kakao.
-
Krok 8
Wyłóż drugą porcję kremu i wierzch posyp kako i posypką.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery-bez-pieczenia/swiateczne-tiramisu |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze