Trufle z cieciorki
Trufle z cieciorki to zdrowa przekąska, która z pewnością Ci zasmakuje i doda energii! Mięciutkie, kakaowe, z dodatkiem malin, suszonych śliwek i gorzkiej czekolady 🍫 – są naprawdę bardzo smaczne i wyjątkowo łatwe do wykonania.
Dzięki ciecierzycy kuleczki dostarczają sporą ilość białka – dzięki temu są sycące i zaspokajają potrzebę na słodkie. Do przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników i wolnych dłoni do lepienia. 😉 Polecam wypróbować!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie trufli z cieciorki:
-
Krok 1
Ciecierzycę odsącz z zalewy. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Masę przełóż do lodówki na minimum godzinę.
-
Krok 2
Ze schłodzonej masy uformuj ok. 25 kuleczek.
-
Ciemne kakao Dr. Oetker
Oryginalne i intensywnie czekoladowe ciemne kakao od Dr. Oetkera sprawdzi się w wielu przepisach na ciasta, desery, polewy, a także do picia. ☕
Do dekoracji:
-
Krok 3
Każdą truflę polej rozpuszczoną gorzką czekoladą i posyp liofilizowanymi malinami. Pozostaw w lodówce do stężenia czekolady.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/lzejsze-zdrowsze/trufle-z-cieciorki |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze