Sernik piernikowy bez pieczenia
Sernik na zimno na Boże Narodzenie? Dlaczego nie! Wystarczy dodać do niego odrobinę świątecznej magii: pyszną czekoladę, śliwkowe powidła i aromatyczną, korzenną przyprawę 🎄
W przepisie na sernik piernikowy bez pieczenia z pewnością zaskoczy Cię spód - do ciasteczek korzennych dodałam czekoladę i odrobinę powideł ze śliwek. Wyszło pysznie!😋
Na świątecznym stole nie bez znaczenia jest też dekoracja - z pomocą solonych precelków, cukrowych oczek i dekoracyjnej posypki z łatwością stworzysz wesołe renifery 🦌🦌🦌
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch, Callebaut oraz Bakal.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Spód korzenny
-
Krok 1
Czekoladę rozpuść, ciasteczka pokrusz na piasek.
-
Krok 2
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i wyłóż na spód formy 23 x 33 cm.
Masa serowa
-
Krok 3
Żelatynę namocz w wodzie, odstaw do napęcznienia.
-
Krok 4
Twaróg zmiksuj z mascarpone, cukrem pudrem i powidłami śliwkowymi.
-
Krok 5
Śmietankę zagotuj.
-
Krok 6
Czekoladę zalej gorącą śmietanką i zblęduj razem z masą żelatynową. Śmietankę ubij na sztywno.
-
Krok 7
Wszystkie składniki zmiksuj krótko do ołączenia składników i przełóż na przygotowany spód. Ostaw do lodówki na kilka godzin.
Dekoracja
-
Krok 8
Przed podaniem oprósz ciemnym kakao. Z precli, oczek i cukrowych dekoracji ułóż reniferki. Dodaj posiekane orzechy włoskie.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery-bez-pieczenia/sernik-piernikowy-bez-pieczenia |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze