Sernik proteinowy
Sernik proteinowy to doskona艂a alternatywa dla tradycyjnych serników, idealny dla osób dbaj膮cych o zdrowie i form臋. Ten przepis na sernik proteinowy jest nie tylko smaczny, ale tak偶e pe艂en bia艂ka.馃構
Wykonany z twarogu, skyru naturalnego oraz dodatku od偶ywki bia艂kowej, stanowi zdrow膮 przek膮sk臋 po treningu lub lekkie 艣niadanie. Sernik jest 艂atwy do przygotowania, a jego smak zadowoli ka偶dego fana zdrowych deserów.
Sprawd藕 nasz przepis na sernik proteinowy i ciesz si臋 pyszn膮, niskokaloryczn膮 wersj膮 klasycznego sernika!
Przepis powsta艂 w ramach wspó艂pracy reklamowej z markami: Dr. Oetker oraz Bosch.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Sernik proteinowy:
-
Krok 1
Zblenduj skyr z twarogiem i od偶ywk膮 bia艂kow膮 do uzyskania jednolitej konsystencji.
-
Krok 2
Nast臋pnie dodaj 偶ó艂tka, ekstrakt waniliowy, erytrytol i m膮k臋 ziemniaczan膮. Zmiksuj wszystko uzyskania jednolitej konsystencji.
-
Krok 3
Bia艂ka ubij osobno.
-
Krok 4
Wmieszaj delikatnie bia艂ka do masy twarogowej.
-
Krok 5
Prze艂ó偶 mas臋 do formy wy艂o偶onej papierem do pieczenia.
-
Krok 6
Piecz przez 170ºC stopni przez 70 minut. Upieczone ciasto pozostaw do ca艂kowitego wystudzenia, a nast臋pnie prze艂ó偶 je do lodówki.
Taki proteinowy sernik 艣wietnie smakuje podany z sosem z owoców le艣nych.馃崜馃珢
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery-fit/sernik-proteinowy |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze