Pieczony skyrnik
Uczta dla podniebienia dla wszystkich poluj膮cych na s艂odkie przepisy wysokobia艂kowe, czyli pieczony skrynik 馃挭馃挭馃挭 Prosty w przygotowaniu i wymaga tylko kilku sk艂adników. Zwyk艂y bia艂y cukier zast膮pi艂am ksylitolem, a sprawc膮 delikatnego waniliowego aromatu mojego skyrnika jest budy艅 w proszku 馃槈
Dzi臋ki ubitym osobno bia艂kom pieczony skyrnik jest lekki i 艂adnie ro艣nie. Najlepiej smakuje w towarzystwie owoców, np. sosu z jagód, malin czy truskawek 馃崜馃崜馃崜
Przepis powsta艂 w ramach wspó艂pracy reklamowej z markami: Dr. Oetker oraz Bosch.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Pieczony skyrnik:
-
Krok 1
Bia艂ka ubij do uzyskania sztywnej konsytencji. Piekarnik nagrzej do 180°C.
-
Mo偶e si臋 przyda膰
Mikser r臋czny HomeProfessional zapewnia doskona艂e rezultaty: - Silnik o du偶ej mocy 575 W - FineCreamer - Haki ze stali nierdzewnej - Lekka obudowa z mi臋kkim uchwytem - 5 pr臋dko艣ci pracy i funkcja turbo
-
Krok 2
Do miski prze艂ó偶 skyr, ksylitol, budy艅, ekstrakt, 偶ó艂tka i proszek do pieczenia. Dok艂adnie zmiksuj.
-
Krok 3
Nast臋pnie za pomoc膮 szpatu艂y delikatnie wmieszaj do masy ubite bia艂ka.
-
Krok 4
Spód formy o wymiarach 28 cm x 18 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia. Boki posmaruj odrobin膮 t艂uszczu (mas艂em lub olejem). Prze艂ó偶 do nagrzanego piekararnika i piecz w 180°C przez oko艂o 40 minut do zrumienienia wierzchu sernika.
-
Krok 5
Upieczony skyrnik pozostaw w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do przestudzenia. A nast臋pnie prze艂ó偶 go do lodówki na kilka godzin, tak 偶eby dobrze si臋 sch艂odzi艂.
Skyrnik b臋dzie 艣wietnie smakowa艂 z sosem z owoców jagodowych!馃崜馃い
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-cukru/pieczony-skyrnik |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze