Trufle daktylowe z migdałami
Trufle daktylowe z migdałami to prosty, pyszny i zdrowy pomysł na słodką przekąskę. Trufle delikatnie rozpływają się w ustach pozostawiając czekoladowo-migdałowy aromat. ❤️ Jeśli zastanawiasz się, jaki deser można przygotować szybko, łatwo i przyjemnie, przepis na pewno Ci się spodoba. :) Kolejną niewątpliwą zaletą trufli jest to, że odpowiednio zapakowane, można zabrać ze sobą do szkoły, pracy czy na weekendową wycieczkę.
Zobacz również nasza poradę - Jak przygotować domowe trufle?
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie trufli daktylowych z migdałami:
-
Krok 1
Daktyle zalej gorącą wodą i odstaw na około 10 minut.
-
Krok 2
Następnie odsącz, dodaj olej kokosowy i zblenduj całość na gładką masę. Następnie wymieszaj dokładnie z kakao.
-
Krok 3
Posiekaj migdały i dokładnie wymieszaj z masą daktylową, ekstraktem migdałowym i żurawiną.
-
Ekstrakt naturalny Migdał z Maroka Dr. Oetker
Naturalny i intensywny ekstrakt z migdałów świetnie sprawdzi się do aromatyzowania ciast, deserów, sosów i napojów. Nie zawiera alkoholu!
-
Krok 4
Masę odstaw do lodówki na około godzinę.
-
Krok 5
Następnie podziel ją na 10 części i uformuj kuleczki. Każdą kulkę obtocz w kakao.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/lzejsze-zdrowsze/trufle-daktylowe-z-migdalami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze