1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Deser na ukos

Deser na ukos

deser na ukos program wszystkiego słodkiego
deser na ukos program wszystkiego słodkiego
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Prawdopodobnie jest to najładniejszy deser, jaki widzieliście od dłuższego czasu 😉 Deser na ukos, czyli cztery warstwy wylewane w pucharku pod różnym kątem. Deser jest dość czasochłonny, ale prosty w przygotowaniu, a efekt końcowy wynagradza czas jaki trzeba na niego przeznaczyć 😍

Połączenie kawy☕, czekolady 🍫i malin to totalna eksplozja smaków. Słodkie smaki przeplatają się tutaj z lekko kwaskowatymi, orzeźwiającymi malinami, a posiekane orzechy laskowe to idealne, chrupiące wykończenie deseru 🌰

Deser na ukos to dosknały przepis, jeśli chcecie zaskoczyć i zachwycić swoich gości czymś pysznym i nietuzinkowym w swoim wyglądzie 😮


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie pucharków:

  • Krok 1

    Pucharki umieść w miseczkach pod skosem.

    w miseczkach pucharki na deser na ukos

Galaretka kawowa:

  • Krok 2

    W gorącej kawie rozpuść żelatynę, dodaj śmietankę i przelej do przygotowanych pucharków, odstaw do stężenia do lodówki.

    w szklanym dzbanku rozpuszczona kawa obok żelatyna dr. oetkera

Galaretka czekoladowa:

  • Krok 3

    Do gorącej śmietanki dodaj kakao i zalej nią czekoladę i żelatynę. Dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia się czekolady.

  • Krok 4

    Przelej do pucharków po przeciwnej stronie.

  • Wszystkiego Słodkiego poleca

    Mleczna czekolada 823 Callebaut oferuje intensywnie kakaowy smak ze słodkimi, karmelowymi i owocowymi nutami w doskonałej harmonii. Doskonała do robienia różnorodnych wyrobów cukierniczych.Ta czekolada zawiera 100% masła kakaowego (żadnych innych tłuszczów roślinnych) oraz niesamowicie aksamitnie gładką i kremową konsystencję.

    Wszystkiego Słodkiego poleca

Galaretka z malin:

  • Krok 5

    Maliny zagotuj z wodą i cukrem, na końcu dodaj żelatynę. Odstaw do przestudzenia. Przelej do mleka i zblenduj wszystko na gładką masę. Możesz przetrzeć pestki przez sitko, jeśli będą Ci przeszkadzały.

  • Krok 6

    Przelej do pucharków i odstaw ponownie do lodówki.

Malinowa galaretka:

  • Krok 7

    W 500 ml wrzącej wody rozpuśc galaretkę malinową. Odstaw do wystudzenia.

  • Krok 8

    Żelującą już galaretką zalej przecięte na pół maliny i odstaw do lodówki.

Kruszonka z orzechów:

  • Krok 9

    Posiekane orzechy upraż na patelni.

  • Krok 10

    Wierzch posyp ostudzonymi orzechami, udekoruj malinami.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/deser-na-ukos

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej