Klasyczna panna cotta
Jeśli należysz do wielbicieli włoskiej kuchni, ten przepis jest dla Ciebie! Panna Cotta to dosłownie "gotowana śmietanka" - ten klasyczny deser o delikatnie waniliowym smaku i aksamitnej konsystencji przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym miłośnikom słodkości. Tuż przed podaniem wyjmij go z lodówki, wyłóż do góry dnem na talerz i voila! Psst…możesz go serwować z wieloma dodatkami, jednak najlepiej smakuje z musem truskawkowym 😊. Smacznego!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie Panna Cotty:
-
Krok 1
Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie.
-
Krok 2
W rondelku wymieszaj mleko, śmietankę i cukier. Dodaj pastę waniliową i podgrzej nie dopuszczając do wrzenia.
-
Krok 3
Odsączone listki żelatyny dodaj do ciepłej masy i wymieszaj do rozpuszczenia żelatyny.
-
Krok 4
Ostudzoną panna cottę przelej do szklanych naczyń i wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-jajek/klasyczna-panna-cotta |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze