Crumble z truskawkami i rabarbarem
🍓🍓 Crumble z truskawkami i rabarbarem, czyli inaczej owoce zapiekane pod kruszonką. Przepis jest łatwy oraz przyjemny w przygotowaniu. Zapewniam, że nie raz do niego wrócicie, dzięki idealnemu zrównoważeniu kwaskowatości rabarbaru oraz słodyczy truskawek i bitej śmietany. Smacznego! :)
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie crumble z truskawkami i rabarbarem:
-
Krok 1
Rabarbar umyj i obierz ze skórki, pokrój na 1 cm kawałki. Truskawki oczyść z szypułek, większe pokrój na kawałki. Rabarbar ułóż na dnie foremek, zasyp cukrem i cukrem wanilinowym, a na górę wyłóż truskawki.
-
Krok 2
Mąkę, cukier, cukier wanilinowy i kawałki masła wyrabiaj palcami na kruszonkę, na koniec dodaj płatki owsiane. Kruszonką przykryj owoce.
-
Krok 3
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i piecz około 25 minut.
-
Może się przydać
Rękawica kuchenna w stylu Retro od Dr. Oetkera z pewnością ułatwi wyjmowanie gorących potraw i ciast z piekarnika, a przy tym pięknie się prezentuje. :)
-
Krok 4
Deser możesz udekorować bitą śmietaną.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/crumble-z-truskawkami-i-rabarbarem |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze