1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Crumble z truskawkami i rabarbarem

Crumble z truskawkami i rabarbarem

crumble z truskawkami i rabarbarem, czyli owoce pod kruszonką z bitą śmietaną - wszystkiego słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

🍓🍓 Crumble z truskawkami i rabarbarem, czyli inaczej owoce zapiekane pod kruszonką. Przepis jest łatwy oraz przyjemny w przygotowaniu. Zapewniam, że nie raz do niego wrócicie, dzięki idealnemu zrównoważeniu kwaskowatości rabarbaru oraz słodyczy truskawek i bitej śmietany. Smacznego! :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie crumble z truskawkami i rabarbarem:

  • Krok 1

    Rabarbar umyj i obierz ze skórki, pokrój na 1 cm kawałki. Truskawki oczyść z szypułek, większe pokrój na kawałki. Rabarbar ułóż na dnie foremek, zasyp cukrem i cukrem wanilinowym, a na górę wyłóż truskawki.

  • Krok 2

    Mąkę, cukier, cukier wanilinowy i kawałki masła wyrabiaj palcami na kruszonkę, na koniec dodaj płatki owsiane. Kruszonką przykryj owoce.

  • Krok 3

    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i piecz około 25 minut.

  • Może się przydać

    Rękawica kuchenna w stylu Retro od Dr. Oetkera z pewnością ułatwi wyjmowanie gorących potraw i ciast z piekarnika, a przy tym pięknie się prezentuje. :)

    Może się przydać
  • Krok 4

    Deser możesz udekorować bitą śmietaną.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/crumble-z-truskawkami-i-rabarbarem

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej