Tropikalny deser
Dzisiaj deser dla tych, którzy kochają słońce tropików i smak egzotycznych owoców. Przygotowanie go nie wymaga zaawansowanych umiejętności, więc poradzisz sobie bez trudu. Zobacz przepis na tropikalny deser ananasowo-kokosowy! 🍍
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie deseru tropikalnego:
-
Krok 1
Żelatynę zalej małą ilością zimnej wody i odstaw do napęcznienia. Ananasa odsącz z soku i pokrój na kawałki, a sok przelej do większej miseczki. Dolej do niego sok pomarańczowy w temperaturze pokojowej (razem powinno być około 450 ml), dodaj cukier oraz likier kokosowy.
-
Krok 2
Kiedy żelatyna się namoczy, podgrzej ją w rondelku, ale tylko do rozpuszczenia. Należy uważać, żeby się nie zagotowała. Potem przelej ją do przygotowanego soku i energicznie wymieszaj trzepaczką, aż składniki się połączą.
-
Żelatyna uniwersalna od Dr. Oetkera
Bardzo klarowna uniwersalna żelatyna od Dr. Oetkera - idealna do przygotowania deserów, ciast i galaretek, ale także dań wytrawnych - mięs, ryb i warzyw.
-
Krok 3
Do soku z żelatyną dołóż 4 łyżki kawałków ananasa, przełóż do deserowych szklanek i odstaw na około 1 godzinę do lodówki do stężenia galaretki. Przed podaniem deser udekoruj pozostałym ananasem i wiórkami kokosowymi.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/tropikalny-deser |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze