1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Tropikalny deser

Tropikalny deser

Tropikalny deser ananasowo-kokosowy w szklankach - Wszystkiego Słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Dzisiaj deser dla tych, którzy kochają słońce tropików i smak egzotycznych owoców. Przygotowanie go nie wymaga zaawansowanych umiejętności, więc poradzisz sobie bez trudu. Zobacz przepis na tropikalny deser ananasowo-kokosowy! 🍍


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie deseru tropikalnego:

  • Krok 1

    Żelatynę zalej małą ilością zimnej wody i odstaw do napęcznienia. Ananasa odsącz z soku i pokrój na kawałki, a sok przelej do większej miseczki. Dolej do niego sok pomarańczowy w temperaturze pokojowej (razem powinno być około 450 ml), dodaj cukier oraz likier kokosowy.

  • Krok 2

    Kiedy żelatyna się namoczy, podgrzej ją w rondelku, ale tylko do rozpuszczenia. Należy uważać, żeby się nie zagotowała. Potem przelej ją do przygotowanego soku i energicznie wymieszaj trzepaczką, aż składniki się połączą.

  • Żelatyna uniwersalna od Dr. Oetkera

    Bardzo klarowna uniwersalna żelatyna od Dr. Oetkera - idealna do przygotowania deserów, ciast i galaretek, ale także dań wytrawnych - mięs, ryb i warzyw.

    Żelatyna uniwersalna od Dr. Oetkera
  • Krok 3

    Do soku z żelatyną dołóż 4 łyżki kawałków ananasa, przełóż do deserowych szklanek i odstaw na około 1 godzinę do lodówki do stężenia galaretki. Przed podaniem deser udekoruj pozostałym ananasem i wiórkami kokosowymi.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/tropikalny-deser

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej