Wegańskie blondie z masłem orzechowym
Wegańskie blondie z masłem orzechowym – prawdziwa uczta dla łasuchów. W cieście znajdziecie wszystko co najlepsze! Masło orzechowe🥜, słodkie banany🍌, czekoladę 🍫 i maliny 😍 Przepis taki jak lubię – prosty, szybki i przepyszny. Próbowaliście też innych moich wegańskich przepisów?
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Sposób przygotowania wegańskiego blondie:
-
Krok 1
Kwadratową foremkę o wymiarach 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180°C.
-
Marta poleca
Tej formy używam bardzo często i wciąż wygląda jak nowa! Specjalna powłoka zapobiega przywieraniu ciasta i równomiernie przewodzi ciepło. Polecam zwłaszcza tym, którzy cenią sobie w kuchni stylowe akcesoria!
-
Krok 2
Mąkę migdałową i ziemniaczaną oraz cukier kokosowy dokładnie wymieszaj.
-
Krok 3
Banany rozgnieć widelcem.
-
Krok 4
Do wymieszanych mąk z cukrem dodaj rozgniecione banany, masło orzechowe, olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj. -
Krok 5
Do ciasta dodaj gorzką czekoladę i delikatnie wymieszaj.
-
Krok 6
Masę przełóż do formy, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Górę posyp malinami.
-
Krok 7
Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 35-40 minut.
-
Krok 8
Upieczone wegańskie blondie pozostaw do wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/weganskie/weganskie-blondie-z-maslem-orzechowym |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze