1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Wegańskie
  4. Wegańskie blondie z masłem orzechowym

Wegańskie blondie z masłem orzechowym

Wegańskie blondie z malinami i listkami mięty na talerzyku
Wegańskie blondie z malinami i listkami mięty na talerzyku
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Wegańskie blondie z masłem orzechowym – prawdziwa uczta dla łasuchów. W cieście znajdziecie wszystko co najlepsze! Masło orzechowe🥜, słodkie banany🍌, czekoladę 🍫 i maliny 😍 Przepis taki jak lubię – prosty, szybki i przepyszny. Próbowaliście też innych moich wegańskich przepisów?


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Sposób przygotowania wegańskiego blondie:

  • Krok 1

    Kwadratową foremkę o wymiarach 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180°C.

  • Marta poleca

    Tej formy używam bardzo często i wciąż wygląda jak nowa! Specjalna powłoka zapobiega przywieraniu ciasta i równomiernie przewodzi ciepło. Polecam zwłaszcza tym, którzy cenią sobie w kuchni stylowe akcesoria!

    Marta poleca
  • Krok 2

    Mąkę migdałową i ziemniaczaną oraz cukier kokosowy dokładnie wymieszaj.

  • Krok 3

    Banany rozgnieć widelcem.

  • Krok 4

     

    Do wymieszanych mąk z cukrem dodaj rozgniecione banany, masło orzechowe, olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
  • Krok 5

    Do ciasta dodaj gorzką czekoladę i delikatnie wymieszaj.

  • Krok 6

    Masę przełóż do formy, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Górę posyp malinami.

  • Krok 7

    Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 35-40 minut.

  • Krok 8

    Upieczone wegańskie blondie pozostaw do wystudzenia.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/weganskie/weganskie-blondie-z-maslem-orzechowym

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej