Jabłka w cieście
Jabłka w cieście to słodki sposób na codzienną porcję owoców. Cieniutkie plasterki jabłek otoczone delikatnym ciastem naleśnikowym i oprószone cukrem pudrem sprawdzą się o każdej porze dnia i roku! Obiecuję, że po pierwszym przygotowaniu tego przepisu będzisz do niego wracać. 🍎
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie jabłek w cieście:
-
Krok 1
W misce zmiksuj wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji.
-
Krok 2
Jabłka obierz ze skórki i pokrój na plastry o grubości około 3 mm. Z plastrów wykrój gniazda nasienne.
-
Krok 3
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju.
-
Krok 4
Plastry obtaczaj w cieście naleśnikowym. Drewnianym patyczkiem wyciągaj plasterki z miski, usuwając przy tym nadmiar ciasta (dzięki temu ciasto nie będzie spływać do środka dziurki).
-
Krok 5
Smaż na średniej mocy palnika, do uzyskania chrupiącej skórki i lekko brązowego koloru.
-
Krok 6
Plasterki odkładaj na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi.
-
Krok 7
Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.
-
Cukier puder w młynku 250 g
Cukier puder w młynku to wygoda dekorowania ciast i deserów. Wystarczy, że przekręcisz go, a słodki pył udekoruje Twoje wypieki!
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/gofry-nalesniki-placki/jablka-w-ciescie |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze