1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Mini serniczki owoce lasu z kruszonką z czarnego kakao

Mini serniczki owoce lasu z kruszonką z czarnego kakao

Mini serniczki owoce lasu z kruszonką z Czarnego kakao Dr. Oetkera - Wszystkiego Słodkiego
Mini serniczki owoce lasu z kruszonką z Czarnego kakao Dr. Oetkera - Wszystkiego Słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Mini serniczki z owoców leśnych i posypką z czarnego kakao powstał na bazie przepisu na Porzeczkowy sernik na zimno, który publikowałam w zeszłym roku. Owoce nadają deserowi piekny kolor, który sprawia, że wygląda bardzo świeżo i przepięknie.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Kruszonka:

  • Krok 1

    Herbatniki przełóż do malaksera i pokrusz na piasek. Możesz również przełożyć do worka i pokruszyć przy pomocy wałka.

    w malakserze pokruszone kakaowe herbatniki
  • Krok 2

    Masło rozpuść, dodaj czarne kakao i pokruszone herbatniki. 

    w misie pokruszone herbatniki, czarne kakao i cukier puder
  • Magda poleca

    Czarne kakao Intense od Dr. Oetkera. Ma unikalny, naturalnie intensywny czarny kolor i charakterystyczną nutę smakową.

    Magda poleca
  • Krok 3

    Wymieszaj dokładnie na kruszonkę. Wstaw do lodówki na czas przygotowania masy.

    w misce kruszonka z czarnego kakao

Przygotowanie masy serowej:

  • Krok 4

    Owoce przełóż do wysokiego naczynia (mrożone wcześniej rozmroź) i zblenduj. Przetrzyj przez sitko na gładkie puree.

    małe sitko z zblendowanymi owocami i miseczka z przetartymi owocami
  • Krok 5

    Jogurt przełóż do miski. Wymieszaj z przesianym cukrem pudrem .Do masy dodaj przetarte owoce.

    w misce jogurt z przetartymi owocami oraz cukier puder
  • Krok 6

    Wymieszaj z cukrem z wanilią.

    miska z owocową masą jogurtową z boku cukier z wanilią Dr. Oetkera
  • Cukier z Wanilią Bourbon od Dr. Oetkera

    Wanilia Bourbon z Madagaskaru jest najbardziej cenioną wanilią na świecie. Nadaje wypiekom i deserom intensywnego smaku i aromatu, a dzięki drobnej konsystencji łatwo się łączy z płynnymi i suchymi składnikami ciasta. jedna porcja wystarczy nawet na 250 - 300 gram mąki.

    Cukier z Wanilią Bourbon od Dr. Oetkera
  • Krok 7

    Żelatynę zalej zimną wodą, dokładnie wymieszaj i odstaw do napęcznienia, po czym rozpuść ją w mikrofalówce lub w garnuszku.  Pamiętaj, by ją podgrzać - nie gotować.

    w małej miseczce na blacie mała miseczka z namoczoną żelatyną
  • Krok 8

    Żelatynę wymieszaj z masą porzeczkową. Śmietankę ubij na sztywno i delikatnie wmieszaj do masy.

    w misie owocowa masa jogurtowa z bita śmietaną
  • Krok 9

    Masę przekładaj naprzemiennie z kruszonką do szklanych naczyń. 

    w szklanych naczyniach kruszonka z czarnego kakao oraz masa jogurtowa na mini serniczki
  • Krok 10

    Odstaw do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekoruj świeżymi owocami lub jadalnymi kwaiatami.

    na blacie mini serniczki owoce leśne z czarną kruszonką
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/mini-serniczki-owoce-lasu-z-kruszonka-z-czarnego-kakao

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej