Zapiekane brzoskwinie z bezą
Zapiekane brzoskwinie z bezą są deserem, który z łatwością przygotuje nawet początkujący cukiernik. To także idealny przepis dla osób, które boją się rozpocząć swoją przygodę z pieczeniem bezy. Prosty, owocowy deser, który pięknie się prezentuje - tak najkrócej można opisać zapiekane brzoskwinie z bezą.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie zapiekanych brzoskwiń z bezą:
-
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 160 °C. Brzoskwinie umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym rozcięciem do góry, cynamonem, zostawiając trochę cynamonu do obsypania bezy.
-
Krok 2
Białka ubij z cukrem na sztywną i puszystą konsystencję. Bezę rozłóż równomiernie na każdej brzoskwini i delikatnie obsyp ją cukrem pudrem.
-
Krok 3
Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 30-35 minut.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/zapiekane-brzoskwinie-z-beza |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze