1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Zapiekane brzoskwinie z bezą

Zapiekane brzoskwinie z bezą

Zapiekane brzoskwinie z bezą położone na talerzyku
Zapiekane brzoskwinie z bezą położone na talerzyku
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Zapiekane brzoskwinie z bezą są deserem, który z łatwością przygotuje nawet początkujący cukiernik. To także idealny przepis dla osób, które boją się rozpocząć swoją przygodę z pieczeniem bezy. Prosty, owocowy deser, który pięknie się prezentuje - tak najkrócej można opisać zapiekane brzoskwinie z bezą.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie zapiekanych brzoskwiń z bezą:

  • Krok 1

    Piekarnik rozgrzej do 160 °C. Brzoskwinie umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym rozcięciem do góry, cynamonem, zostawiając trochę cynamonu do obsypania bezy.

  • Krok 2

    Białka ubij z cukrem na sztywną i puszystą konsystencję. Bezę rozłóż równomiernie na każdej brzoskwini i delikatnie obsyp ją cukrem pudrem.

  • Krok 3

    Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 30-35 minut.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/zapiekane-brzoskwinie-z-beza

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej