Bananowe placuszki serowe bez glutenu
🍌🍌 Bananowe placuszki serowe bez glutenu to propozycja na słodkie, ciepłe śniadanie. Twaróg i banan w połączeniu z bezglutenowym budyniem o smaku śmietankowym Dr. Oetkera nadają placuszkom idealnej konsystencji. Do placuszków nie trzeba dodawać mąki - to właśnie skrobia ją zastępuje. Zapraszam po przepis! :)
Szukasz pomysłu na ciasta i desery bez glutenu? Sprawdź nasze bezglutenowe słodkości!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie bananowych placuszków serowych:
-
Krok 1
Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i zmiksuj blenderem na gładką masę.
-
Krok 2
Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju. Masę serową nakładaj łyżką i smaż placuszki z każdej strony do uzyskania złotego koloru.
-
Krok 3
Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/gofry-nalesniki-placki/bananowe-placuszki-serowe-bez-glutenu |
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
Komentarze