Placki z serka wiejskiego
Szukasz nowego pomysłu na śniadanie? A może znudziły Ci się dotychczasowe, flagowe placuszki przygotowywane co niedzielę rano? Sprawdź mój przepis na placki z serka wiejskiego - pyszne, mięciutkie i pożywne!
Przygotujesz je w szybki i prosty sposób. Dzięki białkom ubitym z cukrem placuszki będą miękkie i puszyste, a także deliaktnie wyrosną podczas smażenia 🥞
Placki z serka wiejskiego podawaj z ulubionymi świeżymi owocami, jogurtem lub czekoladą czy masłem orzechowym. Równie pysznie smakują po prostu oprószone cukrem pudrem. Z mojej kuchni znikają w mgnieniu oka 😉
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker oraz Bosch.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Placuszki z serka wiejskiego:
-
Krok 1
Białka oddziel od żółtek i ubij z cukrem na sztywną pianę.
-
Krok 2
Do serka dodaj żółtka i łyżeczkę pasty waniliowej.
-
Krok 3
Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu połącz delikatnie z ubitymi białkami.
-
Krok 4
Ciasto przekładaj łyżką na rozgrzaną patelnię i smaż z obu stron na złoty kolor.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery-na-cieplo/placki-z-serka-wiejskiego |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze