Naleśniki francuskie
Ile domów, tyle przepisów na naleśniki 🥞 Miękkie i puszyste czy cieniutkie i delikatne? Dzisiaj przygotowałam typowe crêpes, czyli francuskie naleśniki - cienkie i delikatne niczym pergamin 😁
Sekretem udanych naleśników (pomijając oczywiście idealne proporcje w cieście) jest sposób ich smażenia. Patelnia musi być dobrze rozgrzana, a naleśniki smażymy na średnim ogniu.
Z czym podawać naleśniki? Z czym tylko dusza zapragnie! Twarożek, świeże owoce🍌, konfitury🍓, krem czekoladowy🍫 czy bita śmietana - francuskie naleśniki smakują ze wszystkim!
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Kerrygold.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Naleśniki francuskie
-
Krok 1
Mleko z wodą przelej do naczynia, rozpuść masło.
-
Krok 2
Wszystkie składniki umieść w misce.
-
Krok 3
Zmiksuj na gładkie ciasto.
-
Krok 4
Rozgrzej patelnię, posmaruj ją olejem.
-
Krok 5
Smaż z obu stron, nalewając jak najcieńszą warstwę ciasta.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/gofry-nalesniki-placki/nalesniki-francuskie |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze