Naleśniki wegańskie
Czy naleśniki bez jajek mogą się udać? Oczywiście, że TAK! Jeżeli akurat naszła Was ochota na śniadanie „na słodko”, wypróbujcie mój sprawdzony przepis na szybkie naleśniki wegańskie. Do tego szczypta ekstraktu z wanilii Bourbon i voila! Naleśniki możecie podać np. z wegańskim kremem czekoladowo-orzechowym.🍫
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Sposób przygotowania naleśników wegańskich:
-
Krok 1
Rozpuść olej kokosowy, lekko przestudź i połącz z mąką pszenną, solą, napojem sojowym, wodą i ekstraktem z wanilii.
-
Ekstrakt naturalny Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker
Wanilia nadaje się do wielu przepisów: ciast, deserów, kompotów. Dzięki płynnej konsystencji ekstrakt z wanilii z nasionkami dokładnie rozprowadza się w wypiekach, oddając im swój intensywny aromat.
-
Krok 2
Dobrze zblenduj, przykryj folią spożywczą i odstaw na około 30 minut.
-
Krok 3
Rozgrzej odrobinę oleju kokosowego i posmaruj nim patelnię.
-
Krok 4
Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki. Gdy będą już lekko zrumienione, obróć je na drugą stronę.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/gofry-nalesniki-placki/nalesniki-weganskie |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze