Pancakes bez jajek z malinami
Żadna amerykańska rodzina nie wyobraża sobie wspólnego śniadania bez klasycznych pancakes, jakże innych niż nasze tradycyjne cieniutkie naleśniki! Przypieczone na złoto pancakes są od nich mniejsze i grubsze, zaś przy każdym kęsie delektujemy się ich delikatną i sprężystą fakturą.
Moje pancakes przygotujesz w wersji wegańskiej bez dodatku jajek. Dodatkowo dodałam do nich świeże maliny! Spróbuj! 🥞
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie Pancakes bez jajek (wegańskie):
-
Krok 1
Wymieszaj razem suche składniki: mąkę pszenną, proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier kokosowy i cukier z wanilią.
-
Mąka pszenna Polka do ciast
Najdelikatniejsza i najbielsza mąka. Doskonale sprawdzi się przy pieczeniu biszkoptów, puszystych tortów, muślinowych bab ucieranych. Doskonale się napowietrza przy przesiewaniu, co sprawia, że ciasto po upieczeniu jest niezwykle puszyste. Bardzo łatwo też wyrabia się z niej ciasto, które później fantastycznie rośnie. Ta mąka jest idealnie gładka.
-
Krok 2
Olej rzepakowy wymieszaj z napojem sojowym, a następne wymieszaj dokładnie z suchymi składnikami. Możesz to zrobić za pomocą blendera. Przykryj ciasto folią spożywczą i odstaw na około 30 minut.
-
Krok 3
Rozgrzej patelnię (ja nie dodawałam już oleju). Pamiętaj, że sporą część tłuszczu masz już w cieście.
-
Krok 4
Na rozgrzaną patelnię wylewaj małe porcje ciasta i układaj cząstki malin. Gdy pojawią się bąble odwróc pancakes na drugą stronę. Dla mnie najlepsze są z syropem klonowym.
Porada:
Pancakes moż zrobić też z innymi drobnymi owocami lub postawić na klasykę. Usmażyć je bez owoców i polać przed podaniem syropem klonowym.🥞
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/gofry-nalesniki-placki/pancakes-bez-jajek-z-malinami-weganskie |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze