1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. L偶ejsze/zdrowsze
  4. Batony owsiane

Batony owsiane

Batony owsiane z acerol膮 suszon膮 - Wszystkiego S艂odkiego
Marta - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Zdrowy baton to 偶aden oksymoron! Je艣li nie wiecie, czym zast膮pi膰 sklepowe, pe艂ne cukru i nieciekawych dodatków s艂odycze, przepis na batony owsiane przychodzi z odpowiedzi膮!

Batony owsiane to dobra alternatywa je艣li nie mieli艣cie czasu na 艣niadanie - p艂atki owsiane, daktyle, mas艂o orzechowe, masiona chia i suszona acerola dodadz膮 Wam spor膮 dawk臋 energii馃挭馃徎 艢wietnie sprawdz膮 si臋 tak偶e jako dodatek do szkolnej 艣niadaniówki dla m艂odszych 艂asuchów 馃槈

Batony owsiane przygotujesz w szybki i 艂atwy sposób, a z podanych proporcji otrzymasz 9 solidnych batonów. Dodatek czekolady z pewno艣ci膮 os艂odzi Wam niejeden poranek!

 

Przepis powsta艂 w ramach wspó艂pracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Bakal.

 

 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Batony owsiane:

  • Krok 1

    Daktyle zalej wrz膮tkiem i odstaw na oko艂o godzin臋. Nast臋pnie odlej wod臋

    Namoczone daktyle w misce.
  • Krok 2

    Namoczone daktyle prze艂ó偶 do pojemnika malaksera. Dodaj mas艂o orzechowe, sól i ekstrakt z wanilii.

    Daktyle prze艂o偶one do misy malaksera. Obok w miseczce mas艂o orzechowe z sol膮 i ekstrakt z wanilii Dr. Oetkera.
  • Krok 3

    Do orzechowo-daktylowej masy dodaj napój owsiany i wymieszaj do po艂膮czenia sk艂adników.

    Masa daktylowo-orzechowa w misce. Obok nap贸j owsiany.
  • Krok 4

    Nast臋pnie po艂膮cz j膮 dok艂adnie z p艂atkami owsianymi.

    W misie masa daktylowo-orzechowa. Obok miseczka z p艂atkami owsianymi, nasionami chia, czekolad膮 oraz suszon膮 acerol膮.
  • Krok 5

    Kolejno dodaj czekolad臋, nasiona chia i acerol臋.

    W misie sk艂adniki na batony owsiane z acerol膮.
  • Krok 6

    Mas臋 prze艂ó偶 do keksówki o d艂ugo艣ci 23 cm, wy艂o偶onej papierem do pieczenia.

    Masa na batony prze艂o偶ona do keks贸wki.
  • Marta poleca

    Keks贸wka 艣wietnie sprawdzi si臋 do wypieku chlebka bananowego, babki czekoladowej czy w艂a艣nie batonik贸w!馃槂

    Marta poleca
  • Krok 7

    Piecz przez 20 minut w temperaturze 170°C.

    Upieczona masa na batony.
  • Krok 8

    Nast臋pnie pokrój na batoniki.

    Pokrojona masa na batoniki.
  • Krok 9

    Roz艂ó偶 na blasze i ponownie podpiecz jeszcze przez 8-10 minut.

    Ponowne pieczenie batonik贸w.
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/lzejsze-zdrowsze/batony-owsiane

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej