Batony owsiane
Zdrowy baton to 偶aden oksymoron! Je艣li nie wiecie, czym zast膮pi膰 sklepowe, pe艂ne cukru i nieciekawych dodatków s艂odycze, przepis na batony owsiane przychodzi z odpowiedzi膮!
Batony owsiane to dobra alternatywa je艣li nie mieli艣cie czasu na 艣niadanie - p艂atki owsiane, daktyle, mas艂o orzechowe, masiona chia i suszona acerola dodadz膮 Wam spor膮 dawk臋 energii馃挭馃徎 艢wietnie sprawdz膮 si臋 tak偶e jako dodatek do szkolnej 艣niadaniówki dla m艂odszych 艂asuchów 馃槈
Batony owsiane przygotujesz w szybki i 艂atwy sposób, a z podanych proporcji otrzymasz 9 solidnych batonów. Dodatek czekolady z pewno艣ci膮 os艂odzi Wam niejeden poranek!
Przepis powsta艂 w ramach wspó艂pracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Bakal.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Batony owsiane:
-
Krok 1
Daktyle zalej wrz膮tkiem i odstaw na oko艂o godzin臋. Nast臋pnie odlej wod臋
-
Krok 2
Namoczone daktyle prze艂ó偶 do pojemnika malaksera. Dodaj mas艂o orzechowe, sól i ekstrakt z wanilii.
-
Krok 3
Do orzechowo-daktylowej masy dodaj napój owsiany i wymieszaj do po艂膮czenia sk艂adników.
-
Krok 4
Nast臋pnie po艂膮cz j膮 dok艂adnie z p艂atkami owsianymi.
-
Krok 5
Kolejno dodaj czekolad臋, nasiona chia i acerol臋.
-
Krok 6
Mas臋 prze艂ó偶 do keksówki o d艂ugo艣ci 23 cm, wy艂o偶onej papierem do pieczenia.
-
Marta poleca
Keks贸wka 艣wietnie sprawdzi si臋 do wypieku chlebka bananowego, babki czekoladowej czy w艂a艣nie batonik贸w!馃槂
-
Krok 7
Piecz przez 20 minut w temperaturze 170°C.
-
Krok 8
Nast臋pnie pokrój na batoniki.
-
Krok 9
Roz艂ó偶 na blasze i ponownie podpiecz jeszcze przez 8-10 minut.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/lzejsze-zdrowsze/batony-owsiane |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze