Keks bezglutenowy z marchewk膮 i bakaliami



Bezglutenowy 馃marchewkowy馃keks z dodatkiem rodzynek, orzech贸w, daktyli, moreli i 偶urawiny 馃尠Po偶ywny i pyszny! 馃構 Jajka w tym przepisie zosta艂y zast膮pione bananem dzi臋ki czemu keks jest r贸wnie偶 wega艅ski 馃尶Doskonale sprawdzi si臋 dla os贸b unikaj膮cych w swojej diecie glutenu, laktozy czy jajek.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przepis na keks bezglutenowy:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180 stopni, szersz膮 form臋 keksow膮 15 x 20 cm wysmaruj mas艂em i wy艂贸偶 papierem do pieczenia.
-
Mo偶e si臋 przyda膰
Keks贸wka z regulacj膮 d艂ugo艣ci 20-35 cm to bardzo praktyczny kuchenny gad偶et - wystarczy rozci膮gn膮膰 j膮 do po偶膮danej d艂ugo艣ci. Dzi臋ki nieprzywieraj膮ce pow艂oce doskonale przewodzi ciep艂o i r贸wnomiernie rumieni ciasto, a tak偶e jest 艂atwa w czyszczeniu i piel臋gnacji.
-
Krok 2
M膮k臋 wymieszaj z proszkiem do pieczenia bez glutenu. Marchew obierz i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach, odci艣nij nadmiar soku. Banana rozgnie膰 i dodaj do marchwi, wymieszaj. Dodaj pozosta艂e sk艂adniki, wymieszaj do po艂膮czenia.
-
Krok 3
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz oko艂o 50 minut. Po upieczeniu wystud藕. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/keks-bezglutenowy-z-marchewka-i-bakaliami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze