1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Keks bezglutenowy z marchewką i bakaliami

Keks bezglutenowy z marchewką i bakaliami

Pokrojony keks bezglutenowy z marchewką i bakaliami oprószony cukrem pudrem podany z orzechami i laską wanilii
Pokrojony keks bezglutenowy z marchewką i bakaliami oprószony cukrem pudrem podany z orzechami i laską wanilii
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Bezglutenowy 🥕marchewkowy🥕keks z dodatkiem rodzynek, orzechów, daktyli, moreli i żurawiny 🌰Pożywny i pyszny! 😋 Jajka w tym przepisie zostały zastąpione bananem dzięki czemu keks jest również wegański 🌿Doskonale sprawdzi się dla osób unikających w swojej diecie glutenu, laktozy czy jajek. 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przepis na keks bezglutenowy:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 180 stopni, szerszą formę keksową 15 x 20 cm wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia.

  • Może się przydać

    Keksówka z regulacją długości 20-35 cm to bardzo praktyczny kuchenny gadżet - wystarczy rozciągnąć ją do pożądanej długości. Dzięki nieprzywierające powłoce doskonale przewodzi ciepło i równomiernie rumieni ciasto, a także jest łatwa w czyszczeniu i pielęgnacji.

    Może się przydać
  • Krok 2

    Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia bez glutenu. Marchew obierz i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach, odciśnij nadmiar soku. Banana rozgnieć  i dodaj do marchwi, wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj do połączenia.

  • Krok 3

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 50 minut. Po upieczeniu wystudź. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/keks-bezglutenowy-z-marchewka-i-bakaliami

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej