Chlebek bananowy z jabłkami
Chlebek bananowy z jabłkami to pachnący, mięciutki wypiek. Przygotowuję go z dojrzałych bananów i płatków owsianych, zapachu nadaje mu cukier z cynamonem. Obiecuję Wam, że chlebek bananowy z mojego przepisu wyjdzie Wam wilgotny, pulchny i przepyszny - to dodatek jabłek gwarantuje mu odpowiednią wilgoć. Jest to bardzo łatwy i szybki przepis.Taki chlebek możesz pokroić w plastry i od razu podać do jedzenia lub posmarować go ulubionym masłem orzechowym. Jest pyszny.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180°C. Formę o długości 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do miski przesiej mąkę, dodaj płatki owsiane, cukier, proszek do pieczenia, cukier z cynamonem i sól, a następnie wymieszaj.
-
Krok 2
Banany rozgnieć widelcem. Przełóż je do drugiej miski, wlej masło, dodaj jajka i wymieszaj. Mokre składniki dodaj do suchych i wymieszaj do połączenia składników.
-
Krok 3
Na końcu dodaj do ciasta obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłko.
-
Krok 4
Ciasto przełóż do formy i piecz przez około 60 minut, do suchego patyczka. Upieczony chlebek wyjmij z piekarnika i pozostawiłam do wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/lzejsze-zdrowsze/chlebek-bananowy-jablkami |
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
Komentarze