1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej

Czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej

czekoladowe batoniki bez glutenu z kaszy jaglanej
czekoladowe batoniki bez glutenu z kaszy jaglanej
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej🍫. Gorzka czekolada, miód🍯, masło orzechowe🥜 i ekspandowana kasza jaglana. Prosty przepis na batoniki bez glutenu. Świetna, zdrowa alternatywa dla kupnych słodyczy. Idealne jako dodatek do drugiego śniadania lub pożywna przekąska w ciągu dnia, którą możesz mieć zawsze przy sobie. 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przepis na czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej:

  • Krok 1

    Formę o wymiarach 22 x 22 cm wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia. 

  • Forma kwadratowa Retro

    Forma kwadratowa od Dr. Oetkera w pięknym różowym kolorze w stylu Retro doda uroku Twoim wypiekom! Wykonana jest z wysokiej jakości blachy i pokryta specjalną powłoką zapobiegającą przywieraniu. Zapewnia bardzo dobre przewodzenie ciepła.

    Forma kwadratowa Retro
  • Krok 2

    W garnku rozpuść czekoladę, dodaj masło, miód, cukier z wanilią, masło orzechowe i wymieszaj.

  • Krok 3

    Następnie dodaj kaszę jaglaną i dokładnie wymieszaj. 

  • Krok 4

    Przełóż masę do formy, wyrównaj, odstaw do lodówki na 3h.  Przed podaniem pokrój na batoniki.

    Czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej zasmakują każdemu!

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/czekoladowe-batoniki-z-kaszy-jaglanej

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej