1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Muffinki i babeczki
  4. Babeczki śniadaniowe

Babeczki śniadaniowe

babeczki śniadaniowe z żurawiną i orzechami
babeczki śniadaniowe z żurawiną i orzechami
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Zapraszam na śniadanie, które każda babeczka chciałaby dostać o poranku 🌤️ Dedykowane mamom na Dzień Mamy, ale smakują równie dobrze każdego dnia. Dodatek płatków owsianych, orzechów i żurawiny sprawia, że babeczki śniadaniowe są bardzo sycące. Idealne na pożywne śniadanie i jako przekąska w ciągu dnia.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto na babeczki śniadaniowe:

  • Krok 1

    Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C, formę do muffinek wyłóż papilotkami.

  • Magda poleca

    Muffinki to świetna opcja na szybkie śniadanie lub pożywny podwieczorek dla dzieci. Forma metalowa do muffinów Wilton pozwoli Ci przygotować aż 12 babeczek jednocześnie! Powłoka Non-Stick zapewnia sprawne wyjmowanie wypieków – bez przywierania, a dzięki wygodnym, profilowanym krawędziom z łatwością wyjmiesz formę z piekarnika.

    Magda poleca
  • Krok 2

    Jogurt naturalny wymieszaj z płatkami owsianymi i odstaw na chwilę.

  • Krok 3

    Do jednej miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, cukier, cukier wanilinowy, orzechy, żurawinę i wszystko wymieszaj. W drugiej misce wymieszaj pozostałe mokre składniki oraz płatki namoczone w jogurcie. Następnie połącz ze sobą wszystkie składniki z obu misek.

  • Krok 4

    Ciasto rozłóż równomiernie do papilotek. Wierzch każdej babeczki posyp odłożonymi płatkami i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 20 minut do suchego patyczka.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/muffinki-i-babeczki/babeczki-sniadaniowe

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej