Babeczki śniadaniowe
Zapraszam na śniadanie, które każda babeczka chciałaby dostać o poranku 🌤️ Dedykowane mamom na Dzień Mamy, ale smakują równie dobrze każdego dnia. Dodatek płatków owsianych, orzechów i żurawiny sprawia, że babeczki śniadaniowe są bardzo sycące. Idealne na pożywne śniadanie i jako przekąska w ciągu dnia.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasto na babeczki śniadaniowe:
-
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C, formę do muffinek wyłóż papilotkami.
-
Magda poleca
Muffinki to świetna opcja na szybkie śniadanie lub pożywny podwieczorek dla dzieci. Forma metalowa do muffinów Wilton pozwoli Ci przygotować aż 12 babeczek jednocześnie! Powłoka Non-Stick zapewnia sprawne wyjmowanie wypieków – bez przywierania, a dzięki wygodnym, profilowanym krawędziom z łatwością wyjmiesz formę z piekarnika.
-
Krok 2
Jogurt naturalny wymieszaj z płatkami owsianymi i odstaw na chwilę.
-
Krok 3
Do jednej miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, cukier, cukier wanilinowy, orzechy, żurawinę i wszystko wymieszaj. W drugiej misce wymieszaj pozostałe mokre składniki oraz płatki namoczone w jogurcie. Następnie połącz ze sobą wszystkie składniki z obu misek.
-
Krok 4
Ciasto rozłóż równomiernie do papilotek. Wierzch każdej babeczki posyp odłożonymi płatkami i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 20 minut do suchego patyczka.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/muffinki-i-babeczki/babeczki-sniadaniowe |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze