Wegańskie muffiny śniadaniowe z płatkami owsianymi i borówkami
Wegańskie muffiny śniadaniowe z płatkami owsianymi, bananami i borówkami to idealna propozycja na piknik. Zdrowe, pyszne i sycące to idealna propozycja nie tylko dla wegan, ale dla każdego miłośnika słodkości. Koniecznie zapakuj je do swojego piknikowego koszyczka!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przepis na wegańskie muffiny śniadaniowe:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Wyłóż formę do muffinów papilotkami.
-
Krok 2
W dużej misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i sól.
-
Krok 3
W drugiej misce wymieszaj olej z cukrem, mlekiem i siemieniem lnianym. Odstaw na 10 minut. Dodaj rozgniecione banany, wymieszaj.
-
Krok 4
Mokre składniki przelej do dużej miski z suchymi składnikami. Całość wymieszaj do połączenia się składników. Delikatnie wmieszaj borówki.
-
Krok 5
Nałóż ciasto do przygotowanych papilotek. Posmaruj mlekiem i posyp płatkami owsianymi
-
Może się przydać
Muffinki to sposób na szybką, słodką przekąskę! Serwowane w kolorowych papilotkach będę stanowić piękną ozdobę każdego przyjęcia. Papierowe foremki o średnicy 5 cm wykorzystasz zarówno do słodkich jak i wytrawnych mini wypieków.
-
Krok 6
Piecz około 25 minut, aż włożony do ciasta patyczek będzie suchy. Lekko przestudź muffiny w formie, potem wyjmij babeczki z formy i wystudź je na kratce.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/muffinki-i-babeczki/weganskie-muffiny-sniadaniowe-z-platkami-owsianymi-i-borowkami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze