1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Muffinki i babeczki
  4. Małe babeczki dyniowo-sernikowe

Małe babeczki dyniowo-sernikowe

małe babeczki dyniowo-sernikowe z polewą z serka i cukru pudru w papilotkach w formie do muffinek - wszystkiego słodkiego
małe babeczki dyniowo-sernikowe z polewą z serka i cukru pudru w papilotkach w formie do muffinek - wszystkiego słodkiego
Zespół Wszystkiego Słodkiego - zdjęcie profilowe
Zespół Wszystkiego Słodkiego Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Przygotowałam wyjątkowo smaczne i delikatne babeczki dyniowo-sernikowe, które idealnie osłodzą Wam jesienne dni przy filiżance gorącej herbaty. Ciasto dyniowe z korzenną nutą, masa sernikowa i polewa z serka i cukru pudru - mniam! ☕ Zapraszam! :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie babeczek dyniowo-sernikowych:

  • Krok 1

    Dynię obierz ze skóry i usuń pestki, po czym zetrzyj na tarce o średnich oczkach.

  • Krok 2

    Do miski wsyp mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, sól, sodę oraz przyprawę korzenną i wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki. W drugiej misce wymieszaj olej i jajka.

  • Krok 3

    Następnie wsyp suche składniki do mokrych. Wszystko zmiksuj na jednolitą masę, dodając pod koniec startą dynię i jeszcze przez chwilę miksuj na małych obrotach.

Masa serowa:

  • Krok 4

    Do miski wsyp zmielony twaróg, mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, a następnie wbij jajka i wlej śmietanę. Całość zmiksuj szybko do połączenia się składników.

Formowanie babeczek:

  • Krok 5

    Blachę do muffinek na 12 sztuk wyłóż papierowymi papilotkami.

  • Mini papilotki do muffinek białe

    Szeroki wybór papilotek do muffinek i babeczek w różnych wzorach i kolorach znajdziesz w naszym sklepie Wszystkiego Słodkiego.

    Mini papilotki do muffinek białe
  • Krok 6

    Na dno każdej z nich nalej dwie łyżki ciasta dyniowego, a następnie nałóż łyżkę masy serowej (nie nakładaj za dużo masy, najwyżej do 3/4 wysokości foremek).

  • Krok 7

    Babeczki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 35 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu, wyjmij je na kratkę kuchenną i przygotuj następną partię babeczek do pieczenia.

Polewa:

  • Krok 8

    Wystudzone babeczki udekoruj polewą przygotowaną ze zmiksowanych z cukrem pudrem serków typu Philadelphia. Gotowe babeczki możesz także oprószyć szczyptą cynamonu.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/muffinki-i-babeczki/male-babeczki-dyniowo-sernikowe

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej