1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Muffinki i babeczki
  4. Babeczki śnieżynki

Babeczki śnieżynki

babeczki śnieżynki z niebieskim kremem i posypkami w kształcie śnieżynek - Wszystkiego Słodkiego
babeczki śnieżynki z niebieskim kremem i posypkami w kształcie śnieżynek - Wszystkiego Słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Babeczki śnieżynki swój niezwykły niebieski kolor zawdzięczają dodatkowi błękitnego barwnika spożywczego. Niepozorna tubka skrywa w sobie żelowe cudo, które zamieni klasyczne kremowe muffinki w deser wprawiający w zachwyt Wasze kilkuletnie Małe Księżniczki! 👯Poznaj przepis na pyszne babeczki z kremem z mascarpone, które skradną Twoje serce! 😊 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie babeczek śnieżynek:

  • Krok 1

    Foremkę do babeczek wyłóż papilotkami.

    forma do babeczek z wyłożonymi papilotkami
  • Krok 2

    Mąkę przesiej do miski, wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem oraz cukrem z wanilią.

    mąka, proszek do pieczenia, cukier oraz cukier z wanilią w misce, obok na blacie kuchennym w osobnych naczyniach olej, mleko i jajka oraz opakowanie cukru z wanilią bourbon od dr. oetkera
  • Krok 3

     Dodaj mokre składniki i zmiksuj do połączenia się składników.

     

    na stole miska z zmiksowaną masą na babeczki
  • Krok 4

    Ciasto przełóż do papilotek. Wstaw do rozgrzanego do 180˚C piekarnika i piecz przez 25 minut.

    w formie do muffinek upieczone jasne babeczki
  • Może się przydać

    Forma do muffinek od Dr. Oetkera jest idealna na 12 sztuk babeczek. Pokryta specjalną powłoką zapobiegającą przywieraniu ciasta. Jesteśmy pewni jakości naszych produktów, dlatego dajemy 5 lat gwarancji!

    Może się przydać

Krem do babeczek śnieżynek:

  • Krok 5

    Śmietankę przelej do miski. Cały czas miksując, dodawaj stopniowo serek mascarpone, cukier puder oraz barwnik. Krem będzie gotowy po ok. 2 minutach miksowania. Ubity krem przełóż do worka cukierniczego.

    w misce niebieski śmietankowy krem do babeczek, obok worek cukierniczy oraz opakowanie barwnika spożywczego niebieskiego dr. oetkera
  • Krok 6

    Kremem udekoruj babeczki.

    na blacie worek cukierniczy z niebieskim kremem oraz babeczka udekorowana niebieskim kremem
  • Krok 7

    Przed podaniem posyp dekoracjami.

    babeczka śnieżynka udekorowana niebieskim kremem oraz posypkami, obok posypka cukrowa śnieżynki od dr. oetkera oraz mix dekoracji cukrowych biała fantazja od dr. oetkera
  • Mąka pszenna Polka do ciast

    Najdelikatniejsza i najbielsza mąka. Doskonale sprawdzi się przy pieczeniu biszkoptów, puszystych tortów, muślinowych bab ucieranych. Doskonale się napowietrza przy przesiewaniu, co sprawia, że ciasto po upieczeniu jest niezwykle puszyste. Bardzo łatwo też wyrabia się z niej ciasto, które później fantastycznie rośnie. Ta mąka jest idealnie gładka.

    Mąka pszenna Polka do ciast

Porada:

⭐ Aby krem dobrze się ubijał, śmietanka i serek mascarpoen muszą być mocno schłodzone. Pamiętaj zatem, żeby trzymać je w lodówce.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/muffinki-i-babeczki/babeczki-sniezynki

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej