Ciasteczka z czarnym kakao i malinami
Czekolada, czarne kakao i maliny? Mając pod ręką takie składniki od razu pomyślałam o upieczeniu mojego ulubionego poprawiacza nastroju, czyli czekoladowych ciasteczek 🍫- tym razem z dodatkiem owoców! Charakteryzuje je rozpływająca się w ustach słodycz, którą perfekcyjnie balansuje kwaskowatość malin. Ahh i ta konsystencja prawdziwego brownie! Zresztą, musicie spróbować tego sami! 😊
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przepis na ciasteczka z czarnym kakao i malinami:
-
Krok 1
Formę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Gorzką czekoladę oraz masło przełóż do garnka i rozpuść na małej mocy palnika.
-
Krok 3
Cukier, cukier z wanilią oraz jajka umieść w misce.
-
Krok 4
W osobnej misce wymieszaj mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli.
-
Magda poleca
Czarne kakao Intense ma unikalny, naturalnie intensywny czarny kolor i charakterystyczną nutę smakową. Nadaje potrawom wyjątkowo ciemną barwę bez dodatku barwników. W moich przepisach często mieszam czarne kakao ze standardowym ciemnym, aby uzyskać wyjątkowy i oryginalny smak ciasta.
-
Krok 5
Czekoladę mleczną pokrój na drobne kawałki.
-
Krok 6
Zmiksuj jajka z cukrami.
-
Krok 7
Przelej roztopioną czekoladę z masłem, zmiksuj.
-
Krok 8
Dodaj suche składniki, zmiksuj.
-
Krok 9
Dodaj pokrojoną czekoladę i wymieszaj.
-
Krok 10
Ciasteczka nakładaj łyżkami. Maliny podziel na mniejsze kawałki i delikatnie powciskaj w ciasteczka. Piecz w 180°C około 10 – 12 minut.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/szybkie-latwe/ciasteczka-z-czarnym-kakao-i-malinami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze