Czekoladowe trufle z miodem
Pyszne czekoladowe trufle (pralinki) z marcepanem i miodem. Dzi臋ki wzbogaceniu miodem i mas艂em trufle rozp艂ywaj膮 si臋 w ustach. Idealnie sprawdz膮 si臋 jako s艂odka przek膮ska lub w艂asnor臋cznie przygotowany prezent na 艣wi臋ta Bo偶ego Narodzenia. 馃巵 Przygotowuje si臋 je w mgnieniu oka. 馃槉
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie czekoladowych trufli z miodem:
-
Krok 1
Podziel marcepan na mniejsze kawa艂ki i razem z mas艂em w艂ó偶 do miski. Ubijaj oko艂o 5 minut przy u偶yciu miksera, a偶 masa si臋 po艂膮czy.
-
Krok 2
Posiekaj gorzk膮 czekolad臋 na wi臋ksze kawa艂ki, rozpu艣膰 j膮 w k膮pieli wodnej i prze艂ó偶 do ma艣lanej mieszanki. Dodaj miód i cynamon.
-
Krok 3
Foremk臋 o wymiarach 23 cm x 15 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia, prze艂ó偶 do niej mas臋 truflow膮 i wstaw do lodówki na 30 minut.
-
Krok 4
W mi臋dzyczasie mleczn膮 czekolad臋 rozpu艣膰 w k膮pieli wodnej.
Sch艂odzon膮 mas臋 truflow膮 pokrój na kostki o wymiarach 2 cm x 2 cm, umie艣膰 je na kratce i polej p艂ynn膮 mleczn膮 czekolad膮. W艂ó偶 do lodówki na kolejne 30 minut.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/szybkie-latwe/czekoladowe-trufle-z-miodem |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze