Czekoladowe babeczki bez glutenu

Bardzo prosty przepis na klasyczne, biszkoptowe, czekoladowe babeczki bez glutenu.馃
Z prostych sk艂adników, które w bezglutenowej kuchni zazwyczaj zawsze si臋 znajd膮. Mo偶esz je dowolnie modyfikowa膰 nadziewaj膮c je po wystudzeniu konfitur膮 czy orzechowym kremem, a pó偶niej udekorowa膰 wierzch tak jak lubisz.
Zobacz równie偶 przepis na babeczki w 艣mietankowej lub waniliowej wersji. 馃
Produkty bezglutenowe, których u偶ywam w przepisie znajdziesz w naszym E-SKLEPIE 馃洅
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Babeczki bez glutenu:
-
Krok 1
Form臋 do babeczek wy艂ó偶 papilotkami. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C.
-
Krok 2
Bia艂ka oddziel od 偶ó艂tek i ubij na pian臋, pod koniec dodaj膮c cukier i ubijaj a偶 cukier si臋 rozpu艣ci.
-
Krok 3
Ci膮gle ubijaj膮c dodawaj kolejno 偶ó艂tka, a nast臋pnie cienk膮 stró偶k膮 wlej olej i zmiksuj do po艂膮czenia.
-
Krok 4
W mi臋dzyczasie wymieszaj ze sob膮 m膮k臋 ry偶ow膮, kukurydzian膮, budy艅 i proszek do pieczenia. Dodaj suche sk艂adniki do masy i wymieszaj dok艂adnie.
-
Krok 5
Gotow膮 mas臋 wy艂ó偶 równomiernie do papilotek.
-
Krok 6
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz oko艂o 25 minut. Po upieczeniu wystud藕.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze