1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Czekoladowe babeczki bez glutenu

Czekoladowe babeczki bez glutenu

czekoladowe babeczki bez glutenu prosty przepis - Wszystkiego Słodkiego
czekoladowe babeczki bez glutenu prosty przepis - Wszystkiego Słodkiego
Zespół Wszystkiego Słodkiego - zdjęcie profilowe
Zespół Wszystkiego Słodkiego Autor Zaktualizowano:
4.89/5 9 ocen

Bardzo prosty przepis na klasyczne, biszkoptowe, czekoladowe babeczki bez glutenu.🧁

Z prostych składników, które w bezglutenowej kuchni zazwyczaj zawsze się znajdą.  Możesz je dowolnie modyfikować nadziewając je po wystudzeniu konfiturą czy orzechowym kremem, a póżniej udekorować wierzch tak jak lubisz. 

Zobacz również przepis na babeczki w śmietankowej lub waniliowej wersji. 🧁

Produkty bezglutenowe, których używam w przepisie znajdziesz w naszym e-sklepie 🛒


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie czekoladowych babeczek bez glutenu:

  • Krok 1

    Formę do babeczek wyłóż papilotkami. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C.

    Taką formę do muffinek znajdziesz w Sklepie Wszystkiego Słodkiego.

    foremka do muffinek i babeczek Dr. Oetkera www.sklep.ws.pl
  • Forma do muffinek

    Forma idealna do babeczek lub mini torcików. Doskonale przewodzi ciepło. Specjalna powłoka zapobiega przywieraniu.

    Forma do muffinek
  • Krok 2

    Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę, pod koniec dodając cukier i ubijaj aż cukier się rozpuści.

    piana z białek na babeczki Robot kuchennyOptiMUM MUM9BX5S65
  • Krok 3

    Ciągle ubijając dodawaj kolejno żółtka, a następnie cienką stróżką wlej olej i zmiksuj do połączenia.

    jajka i olej do ciasta
  • Krok 4

    W międzyczasie wymieszaj ze sobą mąkę ryżową, kukurydzianą, budyń i proszek do pieczenia. Dodaj suche składniki do masy i wymieszaj dokładnie.

    mąka ryżowa, mąka kukurydziana, budyń smak czekoladowy bez glutenu Dr. Oetkera, proszek do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera www.sklep.ws.pl
  • Krok 5

    Gotową masę wyłóż równomiernie do papilotek.

    ciasto na czekoladowe babeczki bez glutenu w formie do babeczek Dr. Oetkera www.sklep.ws.pl
  • Może się przydać

    Papilotki do muffinek wykonane z wysokiej jakości pergaminu. Kolorowe, błyszczące, z wzorkami. Na każdą okazję! 🧁

    Może się przydać
  • Krok 6

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25 minut. Po upieczeniu wystudź.

    upieczone babeczki czekoladowe bez glutenu
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/czekoladowe-babeczki-bez-glutenu-prosty-przepis

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej