Czekoladowe babeczki bez glutenu
Bardzo prosty przepis na klasyczne, biszkoptowe, czekoladowe babeczki bez glutenu.🧁
Z prostych składników, które w bezglutenowej kuchni zazwyczaj zawsze się znajdą. Możesz je dowolnie modyfikować nadziewając je po wystudzeniu konfiturą czy orzechowym kremem, a póżniej udekorować wierzch tak jak lubisz.
Zobacz również przepis na babeczki w śmietankowej lub waniliowej wersji. 🧁
Produkty bezglutenowe, których używam w przepisie znajdziesz w naszym e-sklepie 🛒
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie czekoladowych babeczek bez glutenu:
-
Krok 1
Formę do babeczek wyłóż papilotkami. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C.
Taką formę do muffinek znajdziesz w Sklepie Wszystkiego Słodkiego.
-
Forma do muffinek
Forma idealna do babeczek lub mini torcików. Doskonale przewodzi ciepło. Specjalna powłoka zapobiega przywieraniu.
-
Krok 2
Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę, pod koniec dodając cukier i ubijaj aż cukier się rozpuści.
-
Krok 3
Ciągle ubijając dodawaj kolejno żółtka, a następnie cienką stróżką wlej olej i zmiksuj do połączenia.
-
Krok 4
W międzyczasie wymieszaj ze sobą mąkę ryżową, kukurydzianą, budyń i proszek do pieczenia. Dodaj suche składniki do masy i wymieszaj dokładnie.
-
Krok 5
Gotową masę wyłóż równomiernie do papilotek.
-
Może się przydać
Papilotki do muffinek wykonane z wysokiej jakości pergaminu. Kolorowe, błyszczące, z wzorkami. Na każdą okazję! 🧁
-
Krok 6
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25 minut. Po upieczeniu wystudź.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/czekoladowe-babeczki-bez-glutenu-prosty-przepis |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze