Ciasto migdałowe z malinami
Aromatyczne i wilgotne ciasto migdałowe z malinami. Bardzo proste do wykonania, wyjątkowo pyszne ciasto, i to bez glutenu. Delikatny, migdałowy smak przełamany słodko - kwaśnymi malinami. Spróbuj!😍
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie ciasta migdałowego z malinami:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 170˚C. Formę o średnicy 20cm wyłóż papierem do pieczenia (tylko dno).
-
Może się przydać
Tortownica o średnicy 20 cm przyda się podczas przygotowania niejednego ciasta. Pokryta specjalną powłoką, dzięki której ciasta nie przywierają do blachy i z łatwością wyjmiesz je z formy. Pastelowe dodatki do pieczenia? Dlaczego nie! Tortownica w stylu retro osłodzi Twoją kuchnię!
-
Krok 2
Do miski wsyp mielone migdały, cukier, cukier z wanilią, sól, skórkę z cytryny, proszek do pieczenia i wymieszaj.
-
Krok 3
Dodaj jajka, masło i zmiksuj do połączenia składników.
-
Krok 4
Ciasto wyłóż do formy, wetknij w nie połowę porcji malin. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 50 min. Po upieczeniu wystudź. Wystudzone ciasto migdałowe posyp cukrem pudrem i udekoruj malinami.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/ciasto-migdalowe-z-malinami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze