1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Ciasto migdałowe z malinami

Ciasto migdałowe z malinami

migdałowe ciasto z malinami oprószone cukrem pudrem bez glutenu
migdałowe ciasto z malinami oprószone cukrem pudrem bez glutenu
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Aromatyczne i wilgotne ciasto migdałowe z malinami. Bardzo proste do wykonania, wyjątkowo pyszne ciasto, i to bez glutenu. Delikatny, migdałowy smak przełamany słodko - kwaśnymi malinami. Spróbuj!😍


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie ciasta migdałowego z malinami:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 170˚C. Formę o średnicy 20cm wyłóż papierem do pieczenia (tylko dno).

  • Może się przydać

    Tortownica o średnicy 20 cm przyda się podczas przygotowania niejednego ciasta. Pokryta specjalną powłoką, dzięki której ciasta nie przywierają do blachy i z łatwością wyjmiesz je z formy. Pastelowe dodatki do pieczenia? Dlaczego nie! Tortownica w stylu retro osłodzi Twoją kuchnię!

    Może się przydać
  • Krok 2

    Do miski wsyp mielone migdały, cukier, cukier z wanilią, sól, skórkę z cytryny, proszek do pieczenia i wymieszaj.

  • Krok 3

    Dodaj jajka, masło i zmiksuj do połączenia składników.

  • Krok 4

    Ciasto wyłóż do formy, wetknij w nie połowę porcji malin. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 50 min. Po upieczeniu wystudź. Wystudzone ciasto migdałowe posyp cukrem pudrem i udekoruj malinami.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/ciasto-migdalowe-z-malinami

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej