Bezglutenowe pączki z ksylitolem
Bezglutenowe pączki z ksylitolem, czyli pączki w nieco odchudzonej wersji! Zbliżający się Tłusty Czwartek, ale też cały karnawał to idealny czas, aby przygotować ten znany i lubiany deser. 🎊 Mój sekret pysznego ciasta to dodanie twarogu sernikowego, dzięki któremu ciasto jest wilgotne i puszyste. 💛 Po prostu musicie wypróbować, aby przekonać się jak świetnie smakują! Zamiast cukru użyłam ksylitolu - pączki są równie słodkie, ale mają znacznie mniej kalorii. Aby wzbogacić smak, po usmażeniu posypałam je słodkim cynamonem. Mini pączusie "na raz" gotowe! Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. 😃
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie pączków bezglutenowych z ksylitolem:
-
Krok 1
Jajka ubij z ksylitolem do jasnej i puszystej konsystencji.
-
Krok 2
Następnie dodaj sól oraz twaróg i dokładnie wymieszaj. Na koniec wsyp przesianą mąkę ryżową, proszek do pieczenia i wymieszaj.
-
Marta poleca
Proszek do pieczenia bez glutenu od Dr. Oetkera to nowość, której możesz użyć do swoich bezglutenowych wypieków!
-
Krok 3
Formuj kulki i wrzucaj na olej nagrzany do 175°C. Zrumienione pączki układaj na ręczniku papierowym.
Dekorowanie:
-
Krok 4
Wymieszaj ksylitol z cynamonem. Mieszanką obsyp pączki.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/bezglutenowe-paczki-z-ksylitolem |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze