1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Krakersy rozmarynowe bez glutenu

Krakersy rozmarynowe bez glutenu

krakersy rozmarynowe bez glutenu pokrojone na kawałki, podane z serem
krakersy rozmarynowe bez glutenu pokrojone na kawałki, podane z serem
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Te bezglutenowe krakersy są idealną przekąską do wieczornego seansu filmowego, kiedy macie ochotę na coś do pochrupania w nieco zdrowszej wersji. Rozmaryn nadaje im wyjątkowy smak i aromat. Ciasto na krakersy przygotowuje się szybko i łatwo po prostu mieszając wszystkie składniki. Gwarantujemy, że zaskakują wszystkim domownikom! 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie bezglutenowych krakersów z rozmarynem:

  • Krok 1

    Nagrzej piekarnik do 165°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    W misie umieść wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszaj. Dodaj olej i mieszaj do uzyskania grudkowatej konsystencji. Miksując dodawaj zimną wodę po łyżce, aż uzyskasz jednolite ciasto, które da się formować w rękach. Uformuj z ciasta kulę.

  • Może się przydać

    Proszek do pieczenia bez glutenu od Dr. Oetkera to idealny produkt dla osób, które z różnych powodów unikają spożywania glutenu w diecie. Porcja proszku bez glutenu 30 g wystarcza na 1 kg mąki, a ciasto z Proszkiem do pieczenia Dr. Oetkera jest zawsze smaczne i udane. Wypróbuj!

    Może się przydać
  • Krok 3

    Na blacie rozłóż prostokątny arkusz papieru do pieczenia i połóż na środku kulę ciasta. Przykryj drugim arkuszem papieru i rozwałkuj ciasto na grubość ok. 3 mm. Zdejmij wierzchni arkusz papieru wyrównaj boki ciasta nożem.

  • Krok 4

    Przy pomocy noża lub noża do pizzy potnij ciasto na około 40 kwadratów. Ciasto razem z papierem przenieś na blachę i wstaw do zamrażarki na 10 minut, by nieco stwardniało. Następnie rozsuń krakersy tak, by się nie stykały.

  • Krok 5

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut. Odstaw do wystudzenia.

    Gotowe krakersy bezglutenowe z rozmarynem możesz podawać z ulubionym dipem lub salsą warzywną.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/krakersy-rozmarynowe-bez-glutenu

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej