Waniliowo-cytrynowa panna cotta na twarogu
Kto nie zna Panna Cotty? Ten pyszny, włoski deser przygotowywany jest w oryginalnym przepisie tylko na bazie śmietanki kremówki. My go lekko zmodyfikowaliśmy i dodaliśmy również twaróg i galaretkę. Wystarczy zaledwie 10 minut w kuchni, schłodzenie, dekoracja i gotowe! Wieczór za znajomymi🍹, rodzinny obiad👪, a może romantyczne popołudnie❤️? Bezglutenowa Panna Cotta sprosta nawet najbardziej wymagającym podniebieniom 🍮😋
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie panna cotty:
-
Krok 1
Śmietankę z cukrem i cukrem waniliowym zagotuj, zdejmij z palnika.
-
Krok 2
Do gorącej śmietanki wsyp galaretkę, mieszaj aż się rozpuści. Następnie dodaj twaróg, miód i skórkę cytrynową, zmiksuj na jednolitą masę.
-
Galaretka cytrynowa (bez glutenu)
Orzeźwiająca, owocowa galaretka teraz również w wersji bez glutenu! Idealnie sprawdzi się do dekoracji ciast i deserów, a także jako dodatek do lodów. Idealna propozycja na letnie spotkanie czy przyjęcie dla dzieci!
-
Krok 3
Miseczki posmaruj cienko masłem. Przelej masę do miseczek i odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
-
Krok 4
Miseczki z gotowym deserem zanurz na chwilę w ciepłej wodzie, tak by woda nie dostała się do deseru i obracając miseczkę nad talerzykiem wyjmij deser.
Waniliowo-cytrynową panna cottę podawaj z owocowym sosem i owocami🍓🥝🍒
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/waniliowo-cytrynowa-panna-cotta-na-twarogu |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze