Muffinki dyniowe bez cukru
Sezon dyniowy w pełni, więc nie mogło obyć się bez przepisu właśnie z DYNIĄ! W tym przepisie nie musicie się martwić o kalorie bo jest on BEZ CUKRU, a na dodatek w wersji WEGAŃSKIEJ. Aby podkreślić smak FIT dyniowych muffinek dodałam rozgrzewające, korzenne przyprawy jak cynamon, kardamon, imbir oraz orzechy i czekoladę. Dyniowe muffinki polecam w szczególności na śniadanie! Smacznego 😊
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie wegańskich muffinek dyniowych bez cukru:
-
Krok 1
Foremkę na muffinki wyłóż papilotkami.
-
Forma do muffinek
Forma na 12 babeczek od Dr, Oetkera wykonana z wysokiej jakości blachy.
-
Krok 2
Puree z dyni wymieszaj z napojem migdałowym.
-
Krok 3
Wymieszaj razem mąkę jaglaną, mielone migdały, zmielone siemię lniane, ksylitol, szczyptę soli, mielony cynamon, imbir, kardamon i proszek do pieczenia.
-
Krok 4
Składniki suche połącz z mokrymi. Dodaj połowę orzechów i czekolady do masy i wymieszaj.
-
Krok 5
Przełóż ciasto łyżką do papilotek. Następnie posyp pozostałą ilością posiekanej czekolady i orzechów. Piecz w temperaturze 180°C przez 30 minut.
-
Krok 6
Upieczone muffinki pozostaw do wystudzenia.
Porada:
* Jak zrobić puree z dyni? Blachę od wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż pokrojoną dynię . Piecz przez około 40 minut w temperaturze 200°C. Usuń pestki i skórkę. Pozostałą część dyni zblenduj za pomocą blendera.
Siemię lniane mielę w młynku z zestawu Tasty Moments.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-cukru/muffinki-dyniowe-bez-cukru |
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
Komentarze