1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Migda艂owe ciasto cytrynowe bez glutenu

Migda艂owe ciasto cytrynowe bez glutenu

migda艂owe ciasto cytrynowe bez glutenu z p艂atkami migda艂贸w - Wszystkiego S艂odkiego
migda艂owe ciasto cytrynowe bez glutenu z p艂atkami migda艂贸w - Wszystkiego S艂odkiego
Zesp贸艂 Wszystkiego S艂odkiego - zdj臋cie profilowe
Zesp贸艂 Wszystkiego S艂odkiego Autor Zaktualizowano:
4.83/5 6 ocen

Szukasz prostego przepisu na pyszne ciasto na co dzie艅? Migda艂owe ciasto cytrynowe bez glutenu to w艂a艣nie taki przepis. Proste sk艂adniki, minimum zamieszania i ciasto do kawy gotowe. W dodatku jest bez glutenu. 鉂わ笍

Przepis jest 艂atwy, nie zajmuje zbyt wiele czasu i mo偶esz go 艣mia艂o modyfikowa膰, zmieniaj膮c dodatki smakowe. Ja przygotowa艂am najprostsz膮 wersj臋 z dodatkiem cukru z wanili膮 i skórki cytrynowej. Wysz艂o pysznie. Wypróbuj ten przepis na migda艂owe ciasto cytrynowe bez dodatku glutenu!

To ciasto przygotowa艂am równie偶 w wersji ze 艣liwkami. Zobacz przepis na migda艂owe ciasto ze 艣liwkami bez glutenu


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Bezglutenowe ciasto migda艂owo-cytrynowe:

  • Krok 1

    Form臋 o wymiarach 21x21 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C.

     

    forma do ciasta Retro Dr. Oetker
  • Mo偶e si臋 przyda膰

    Wysokiej jako艣ci kwadratowa forma do pieczenia w pi臋knym r贸偶owym kolorze.

    Mo偶e si臋 przyda膰
  • Krok 2

    W misie miksera utrzyj 偶ó艂tka z cukrem i cukrem z wanili膮 na jasn膮 puszyst膮 mas臋. 

    偶贸艂tka utarte z cukrem z wanili膮 bez glutenu Dr. Oetkera
  • Krok 3

    Nast臋pnie dodaj m膮k臋 migda艂ow膮, skórk臋 z cytryny i dok艂adnie wymieszaj.

    mielone migda艂y i sk贸rka otarta z cytryny
  • Krok 4

    Bia艂ka ubij na sztywn膮 pian臋 i wmieszaj w dwóch turach do masy, zdecydowanie ale nie za mocno aby nie zbi膰 p臋cherzyków powietrza. Masa powinna by膰 jednolita.

    piana z bia艂ek ubita w robocie kuchennym Bosch OptiMUM MUM9BX5S65osch
  • Krok 5

    Prze艂ó偶 mas臋 do formy do pieczenia , posyp wierzch p艂atkami migda艂ów i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz oko艂o 30-35 minut. 

    masa na ciasto migda艂owe bez glutenu w formie Retro Dr. Oetkera
  • Krok 6

    Po upieczeniu uchyl piekarnik i pozostaw w nim migda艂owe ciasto na oko艂o 10-15 minut. Po tym czasie wyjmij i wystud藕.

     

    Przed podaniem oprósz cukrem pudrem. 

    migda艂owe ciasto cytrynowe bez glutenu z p艂atkami migda艂贸w i cukrem pudrem
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/migdalowe-ciasto-cytrynowe-bez-glutenu

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej