Migda艂owe ciasto ze 艣liwkami bez glutenu


Migda艂owe ciasto ze 艣liwkami to zmodyfikowana wersja migda艂owego ciasta cytrynowego. Równie proste w przygotowaniu, wzbogacone o kawa艂ki s艂odkich 艣liwek w臋gierek i niewielk膮 porcj臋 mielonych migda艂ów dla stabilnej konsystencji aby utrzyma膰 owoce na wierzchu.
Nie zajmuje za wiele czasu, mo偶esz je przygotowa膰 nie tylko ze 艣liwkami ale tak偶e z innymi owocami np. malinami. 馃槏
Przepis na ciasto migda艂owe cytrynowe znajdziesz TU.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasto:
-
Krok 1
艢liwki umyj, wypestkuj i pokrój na kawa艂ki.
-
Krok 2
Form臋 o wymiarach 21 x 21 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C.
-
Krok 3
W misie miksera utrzyj 偶ó艂tka z cukrem i cukrem z wanili膮 na jasn膮 puszyst膮 mas臋.
-
Krok 4
Nast臋pnie dodaj do masy mielone migda艂y lub m膮k臋 migda艂ow膮 i wymieszaj dok艂adnie.
*M膮k臋 migda艂ow膮 oraz przydatne akcesoria do pieczenia znajdziesz w naszym sklepie internetowym 馃洅 kliknij TU.
-
Krok 5
Bia艂ka ubij na sztywn膮 pian臋 i wmieszaj do masy migda艂y w dwóch turach , zdecydowanie, ale nie za mocno, aby nie zbi膰 p臋cherzyków powietrza. Masa powinna by膰 jednolita.
-
Krok 6
Prze艂ó偶 mas臋 migda艂ow膮 do formy, wy艂ó偶 na wierzch 艣liwki i posyp p艂atkami migda艂ów. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz oko艂o 35-40 minut.
-
Krok 7
Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze