1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Szybkie ciasteczka orzechowe

Szybkie ciasteczka orzechowe

bezglutenowe ciasteczka z mas艂em orzechowym
bezglutenowe ciasteczka z mas艂em orzechowym
Dr. Oetker - zdj臋cie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Szybkie ciasteczka orzechowe bez glutenu. Idealne jako podwieczorek z popo艂udniow膮 kaw膮 czy herbat膮, a tak偶e jako propozycja na szybk膮, s艂odk膮 przek膮sk臋 w ci膮gu dnia. M膮k臋 zast臋pujemy mielonymi orzechami 馃- pysznie i zdrowo! Sprawd藕 jak 艂atwo je przygotowa膰! 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasteczka orzechowe bez glutenu:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 180藲C, blach臋 z wyposa偶enia piekarnika wy艂ó偶 papierem do pieczenia.

  • Mo偶e si臋 przyda膰

    Blacha wentylowana do ciasteczek marki Wilton wykonana zosta艂a w systemie Recipe Right Air, dzi臋ki kt贸remu ciep艂o r贸wnomiernie rozprowadza si臋 po blaszce. Pow艂oka adhezyjna sprawia, 偶e pod wypieki nie trzeba wyk艂ada膰 papieru do pieczenia, a to wszystko bez przywierania. Po wystudzeniu ciasteczka po prostu zsuwaj膮 si臋 z formy!

    Mo偶e si臋 przyda膰
  • Krok 2

    Mielone orzechy, mas艂o orzechowe, cukier z wanili膮, cukier puder, jajko i sól zmiksuj na jednolite ciasto.

  • Krok 3

    Ma艂膮 艂y偶eczk膮 do lodów formuj kuleczki i uk艂adaj je na papierze do pieczenia. Mo偶esz rozp艂aszczy膰 je widelcem aby zrobi膰 kratk臋. Na wierzch wci艣nij orzeszki.

  • Krok 4

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok 12-15 min.

    Gotowe ciasteczka orzechowe pozostaw do ostygni臋cia..

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/szybkie-ciasteczka-orzechowe

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej