Szybkie ciasteczka orzechowe
Szybkie ciasteczka orzechowe bez glutenu. Idealne jako podwieczorek z popo艂udniow膮 kaw膮 czy herbat膮, a tak偶e jako propozycja na szybk膮, s艂odk膮 przek膮sk臋 w ci膮gu dnia. M膮k臋 zast臋pujemy mielonymi orzechami 馃- pysznie i zdrowo! Sprawd藕 jak 艂atwo je przygotowa膰!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasteczka orzechowe bez glutenu:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 180藲C, blach臋 z wyposa偶enia piekarnika wy艂ó偶 papierem do pieczenia.
-
Mo偶e si臋 przyda膰
Blacha wentylowana do ciasteczek marki Wilton wykonana zosta艂a w systemie Recipe Right Air, dzi臋ki kt贸remu ciep艂o r贸wnomiernie rozprowadza si臋 po blaszce. Pow艂oka adhezyjna sprawia, 偶e pod wypieki nie trzeba wyk艂ada膰 papieru do pieczenia, a to wszystko bez przywierania. Po wystudzeniu ciasteczka po prostu zsuwaj膮 si臋 z formy!
-
Krok 2
Mielone orzechy, mas艂o orzechowe, cukier z wanili膮, cukier puder, jajko i sól zmiksuj na jednolite ciasto.
-
Krok 3
Ma艂膮 艂y偶eczk膮 do lodów formuj kuleczki i uk艂adaj je na papierze do pieczenia. Mo偶esz rozp艂aszczy膰 je widelcem aby zrobi膰 kratk臋. Na wierzch wci艣nij orzeszki.
-
Krok 4
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok 12-15 min.
Gotowe ciasteczka orzechowe pozostaw do ostygni臋cia..
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/szybkie-ciasteczka-orzechowe |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze