Ciasto Bounty
Tym razem coś dla miłośników kokosowo-czekoladowych smaków🥥🍫 Oto przepis na ciasto Bounty, które przeniesie Was na słodką, rajską wyspę. Wyobraźcie sobie połączenie miękkiego kokosowego wnętrza z intensywnie czekoladowym spodem i polewą – to przepis na niebiański deser. Wypróbujcie koniecznie!
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch, Kerrygold, Callebaut oraz Bakal.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Spód Bounty
-
Krok 1
Masło rozpuść i odstaw do wystudzenia. Formę o wymiarach 33 x 23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180°C.
-
Krok 2
W dużej misce zmiksuj krótko jajka z cukrem, dodaj rozpuszczone, przestudzone masło i pozostałe suche składniki. Wymieszaj delikatnie rózgą do połączenia się składników.
-
Krok 3
Ciasto przełóż do formy.
-
Krok 4
Piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C.
-
Krok 5
Po upieczeniu i wystudzeniu, nasącz ciasto.
Krem kokosowy
-
Krok 6
Do garnka przelej mleko kokosowe, dodaj cukier i zagotuj.
-
Krok 7
W mleku wymieszaj budyń i przelej do gotującego mleka kokosowego, dodaj wiórki kokosowe i zagotuj cały czas mieszając. Gotuj do momentu aż powstanie masa budyniowa. Przełóż do miski, przykryj folią spożywczą i odstaw do wystudzenia.
-
Krok 8
Wystudzony krem kokosowy zmiksuj z serkiem mascarpone.
-
Krok 9
Wyłóż na ciasto czekoladowe i wyrównaj.
Polewa czekoladowa
-
Krok 10
Czekoladę zalej gorącą śmietanką, po kilku minutach kiedy czekolada się rozpuści dokładnie wymieszaj.
-
Krok 11
Polewę przelej na ciasto i posyp wiórkami. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasta-czekoladowe/ciasto-bounty |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze