1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasta kruche i tarty
  4. Tarta Banoffee bez pieczenia

Tarta Banoffee bez pieczenia

kawałek tarty Banoffee bez pieczenia na kakaowym spodzie z herbatników, przełożonej bananami, masą krówkową i bitą śmietaną, posypanej kakao i polanej sosem toffi od dr. oetkera - wszystkiego słodkiego
kawałek tarty Banoffee bez pieczenia na kakaowym spodzie z herbatników, przełożonej bananami, masą krówkową i bitą śmietaną, posypanej kakao i polanej sosem toffi od dr. oetkera - wszystkiego słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

🍌🍫 Tarta Banoffe to proste, pyszne ciasto bez pieczenia. Połączenie bananów oraz sosu toffi komponuje się doskonale. :) Zapewniam, że tarta na imprezie szybko zniknie ze stołu. Przygotowałam ją na spodzie z ciasteczek, z nadzieniem z kajmaku i bananów. Wierzch pokryłam bitą śmietaną, kakao i sosem tofii. Genialne ciasto dla wielbicieli kajmaku i bananów! 😄


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie tarty Banoffee bez pieczenia:

  • Krok 1

    Ciasteczka umieść w kielichu blendera i pokrusz na piasek. Przesyp do miski, wymieszaj z cukrem pudrem, kakao i szczyptą soli. Masło rozpuść i przelej do mieszanki z ciastkami, po czym dokładnie wymieszaj do połączenia się składników.

  • Krok 2

    Całość przesyp na formę do tarty o średnicy 24 cm, równomiernie rozprowadzając i wyrównując łyżką. Odstaw na 20 minut do lodówki.

  • Może się przydać

    Forma do tarty z wyjmowanym dnem 24 cm marki Patisse z pewnością usprawni przygotowanie Twoich ulubionych tart. Wykonana z wysokiej jakości metalu, odpornego na temperaturę do 230°C.

    Może się przydać

Nadzienie bananowo-krówkowe:

  • Krok 3

    Po wyjęciu spodu z lodówki wyłóż na niego masę krówkową.

  • Krok 4

    Banany pokrój na dość grube plasterki, przełóż do miseczki, skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj i poukładaj na masie krówkowej.

Bita śmietana:

  • Krok 5

    Schłodzoną śmietankę krótko ubij, a w miseczce wymieszaj cukier puder ze śmietan-fixem i dodaj do śmietanki. W dalszym ciągu ubijaj do uzyskania kremowej konsystencji.

  • Krok 6

    Krem przełóż do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i udekoruj tartę. Wierzch oprósz kakao. Każdą porcję przed podaniem polej sosem toffi.

  • Sos toffi Dr. Oetker

    Gęsty sos toffi o smaku prawdziwego kajmaku pysznie wzbogaci smak Twoich deserów. Dodaj go do lodów, sernika, naleśników czy gofrów i ciesz się ich smakiem. :)

    Sos toffi Dr. Oetker
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasta-kruche-i-tarty/tarta-banoffee-bez-pieczenia

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej