1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Ciasta kruche i tarty
  4. Tarta z malinami i kremem budyniowym

Tarta z malinami i kremem budyniowym

Tarta z malinami i kremem budyniowym - Wszystkiego S艂odkiego
Tarta z malinami i kremem budyniowym - Wszystkiego S艂odkiego
Dr. Oetker - zdj臋cie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 4 oceny

Tarta z malinami i kremem budyniowym ju偶 samym wygl膮dem przywodzi na my艣l zbli偶aj膮ce si臋, coraz cieplejsze dni! Dodatek tych 艣wie偶ych owoców to jedna z najbardziej wdzi臋cznych dekoracji s艂odkich wypieków, a lekko kwaskowy smak malin idealnie komponuje si臋 ze s艂odycz膮 budyniowego nadzienia, wzbogaconego o pe艂n膮 aromatu past臋 waniliow膮.

Delikatne, kruche ciasto po brzegi wype艂nione aksamitn膮, budyniow膮 mas膮 i 艣wie偶ymi owocami - gwarantuj臋, 偶e zniknie z Twojej kuchni w mgnieniu oka. Przepis jest na tyle prosty i szybki, 偶e nie sprawi wi臋kszego problemu w ferworze przed艣wi膮tecznych przygotowa艅, a tak偶e jest bezpiecznym wyborem na szybki podwieczorek dla rodziny czy przyjació艂!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艢redni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Sp贸d do tarty z malinami:

  • Krok 1

    Wszystkie sk艂adniki na spód zagnie膰 szybko na jednolite ciasto. Zawi艅 w foli臋 spo偶ywcz膮 i od艂ó偶 do lodówki do ch艂odzenia na 30 minut.

  • Krok 2

    W mi臋dzyczasie nagrzej piekarnik do temperatury 190°C.

  • Krok 3

    Sch艂odzone ciasto rozwa艂kuj i wy艂ó偶 nim form臋 do tarty o 艣rednicy 24 cm. Nak艂uj je widelcem.

  • Krok 4

    Ciasto wstaw do zamra偶arki do sch艂odzenia na oko艂o 20 minut.

  • Krok 5

    Sch艂odzon膮 tart臋 wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz oko艂o 25 minut do zrumienienia. Po upieczeniu wyci膮gnij z piekarnika i odstaw do przestudzenia.

     

Krem budyniowy do tarty:

  • Krok 6

    Odlej ½ szklanki mleka i wymieszaj z budyniem. Pozosta艂e mleko zagotuj z cukrem i past膮 z wanilii. Do gotuj膮cego si臋 mleka wlej rozmieszany wcze艣niej budy艅 i zagotuj do zg臋stnienia ci膮gle mieszaj膮c.

  • Pasta z wanilii Bourbon z Madagaskaru

    Powstaje z najbardziej szlachetnej wanilii Bourbon pochodz膮cej z kr贸lestwa wanilii Madagaskaru.

    Pasta z wanilii Bourbon z Madagaskaru
  • Krok 7

    Ugotowany budy艅 prze艂ó偶 do miseczki, przykryj foli膮 spo偶ywcz膮 tak aby dotyka艂a budyniu i odstaw do wystudzenia.

  • Krok 8

    Mi臋kkie mas艂o utrzyj na jasn膮 mas臋, a nast臋pnie dodawaj stopniowo budy艅 stale miksuj膮c, a偶 powstanie jednolity krem. Gotowy krem wy艂ó偶 na tarcie.

     

     

  • Krok 9

    Na wierzch wy艂ó偶 umyte i osuszone wcze艣niej maliny. Tart臋 sch艂od藕 w lodówce, przed podaniem oprósz cukrem pudrem.

  • Mo偶e si臋 przyda膰

    R臋kawica kuchenna w stylu Retro od Dr. Oetkera b臋dzie modnym dodatkiem w kuchni oraz u艂atwi wyjmowanie gor膮cych potraw z piekarnika.

    Mo偶e si臋 przyda膰
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasta-kruche-i-tarty/tarta-z-malinami-i-kremem-budyniowym

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej